Ana SayfaYaşamSağlıkAraştırması ile Avrupa'nın Dikkatini Çeken Türk Uzman

İlgili Postlar

Araştırması ile Avrupa’nın Dikkatini Çeken Türk Uzman

Bir kök saçtan nasıl olurda çok fazla saç teli çıkarılabilir? Araştırması ile Avrupa’nın Dikkatini Çeken Türk Doktor bu sorunun cevabını veriyor.

Saç Sağlığı ve Tedavileri Uzmanı Aziz Aksöz, tıp literatörü adına yaptığı önemli çalışmalara bir yenisi daha ekledi. Yaptığı çalışma ile 994’ü erkek ve 36’sı kadın katılımcının yer aldığı 1030 vakalık bir serinin sonuçlarını yansıtan bu araştırma, Avrupa’nın en önemli plastik cerrahi dergisi olan European Journal of Plastic Surgery’de  yer alarak tıp dünyasında büyük bir etki yarattı.

Araştırması ile Avrupa’nın Dikkatini Çeken Türk Doktor

Aksöz yaptığı araştırma hakkında şunları söyledi:

“Bilindiği üzere saç ekim cerrahisinde foliküler ünite kavramıyla beraber yeni bir çağ başlamıştır. Foliküler ünite saç kökü ile beraber onu besleyen ve koruyan salgı bezlerinin bütünüdür. Modern saç ekimi işlemlerinde bu ünite tamamen transfer edilmektedir. Bu sayede ekilen saç alındığı bölgede nasıl uzuyor ve davranıyorsa aynı şekilde uzar ve davranır. Böylelikle en doğal sonuç elde edilebilir.

Modern saç ekimi yöntemlerinde bahsi geçen foliküler ünitenin en hassas şekilde korunarak verici alandan alınıp alıcı alana hiç zarar görmeden yerleştirilmesi saç ekiminin en hassas basamağıdır. Foliküler ünite tamamen sağlıklı bir şekilde transfer edilebilirse yaşama şansı en yüksek olur.  Modern olmayan saç ekimi yöntemlerinde saç kökleri yardımcı bezler olmadan transfer ediliyordu ve bu yüzden başarı oranı oldukça düşüktü.

Her bir foliküler ünitede 1,2,3,4 hatta 5 saç kökü bulunabilir.  Bu saç köklerinin hasar görmeden transfer edilmesi kritik önem taşır. Kişinin foliküler ünitesinde kaç adet saç kökünün bulunduğu tamamen kişi ile alakalıdır ve bu durum tamamen genetik içeriklidir. Kişinin foliküler ünitesinde ne kadar çok saç kökü bulunursa, transfer edilen saç kökü sayısı da o derece artar. Kişinin kaç adet saç kökünün alınacağını işlemden önce tahmin etmek mümkün değildir. Bu durum ancak işlem sırasında netlik kazanır. Değişik etnik gruplar arasında saç kökü yoğunluğu arasında tutarlı farklılıklar olduğu çeşitli çalışmalarda gösterilmiştir. Saç ekiminde kozmetik başarının sırrı cerrahi ekibin yeterliliği kadar, kişinin saç kökü yoğunluğu ile de alakalıdır.

Bizim yaptığımız çalışmamızda saç ekimi yaptığımız 1030 hastanın işlem öncesi sırasında ve sonrasında elde edilen veriler analiz edilerek sonuçlar sunulmuştur” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler