Ana SayfaKimdirAhmet Selçuk İlkan kimdir?

İlgili Postlar

Ahmet Selçuk İlkan kimdir?

Ahmet Selçuk İlkan kimdir? Nerede ve ne zaman dünyaya geldi? Aslen nereli? Burcu nedir? Nasıl tanınıyor? Hangi çalışmaları gerçekleştirdi? Ahmet Selçuk İlkan hakkında mevcut bilgileri derledik. İşte detaylar…


Bugün Doğan Ünlüler

Ahmet Selçuk İlkan kimdir? Nerede ve ne zaman dünyaya geldi? Aslen nereli? Burcu nedir?

Ahmet Selçuk İlkan, 1 Ocak 1955 tarihinde Adana’da dünyaya geldi. Aslen Adanalıdır. Oğlak burcudur. İlk ve ortaokulu Adana’da okudu. Lise yıllarında çalışmalarına başladı.

Ahmet Selçuk İlkan’ın eğitim hayatı ve kariyeri

Yüksek öğrenimini tamamlamak üzere 1973 yılında Almanya’nın Berlin kentine gitti. Burada, Berlin Teknik Üniversitesinde Mimarlık eğitimine ve sanatsal çalışmalarına devam etti.

Ahmet Selçuk İlkan, 1975 yılında Hayat Dergisi’nin düzenlediği ‘Aşk’ konulu şiir yarışmasında ‘Hatırlar mısın? ‘ isimli şiiri ile katıldı ve ilk birincilik ödülünü almayı başardı.

İlkan, 1976 yılında Mimarlık öğrenimini yarım bıraktı ve Türkiye’ye döndü. Türkiye’de İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Alman Dili ve Edebiyatı bölümüne girdi ve 1980 yılında mezun oldu. Sonrasında, 1978 yılında profesyonel olarak şarkı sözü yazarlığına başladı.

Ahmet Selçuk İlkan’ın şarkıları o dönemin popüler sanatçılar seslendirdi. İlk şarkıları; Ya Seninle Ya Sensiz, Gözler Kalbin Aynasıdır, Ayrılık Kolyesi, Neredesin Ey Talih, Artık Ne Duamsın Ne Bedduam, Bayramın Olsun gibiydi.

Ahmet Selçuk İlkan’ın 1000’in üzerinde eseri bulunuyor. Günümüze kadar çok sayıda sanatçıya eserlerini vermiştir. Birçok sanatçının eserinde imzası vardır.

Ahmet Selçuk İlkan’ın bestelerinden bazıları

Islak Mendil, Tahta Masa, Kahır mektubu, Anılar, Bir Pazar Günü, Sabahçı Kahvesi, Hatıram olsun, Bir Gülü Sevdim, Ya Seninle Ya Sensiz, Gözler Kalbin Aynasıdır, Sevdalıyım, Eyvah-Çaykarası, Çocukların Günahı Ne, Ben Ne İnsanlar Gördüm, Bana Sor Yalnızlığı, Eskici, Seninle Aşkımız Eski Bir Roman, Bir Cennettir Bu Dünya, Kurşuna Gerek Yok, Selam Olsun, Bizim Sokaklar, Yine Bugün Sensiz, Bir Evet Yeter, Seni Sana Emanet Ediyorum, Ya Benimsin Ya Toprağın, Sana Hasret Gideceğim, Liselim, Mastika

Ahmet Selçuk İlkan’ın eserleri

Mum Işığında (Ayten) 1982

Şiir Gözlüm (Fahriye Abla) 1984

Bak Bir Erkek Ağlıyor 1986

Bir Beyaz Karanfil 1988

O Adam Benim 1990

Seni Arıyorum 1992

Şairler Ağlamaz 1997

Ayrılıkların Şairi (Asi Bir Tutku) 2000

Son Romantik 2002

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler