Ana SayfaDedikoduAhmet Kural'dan Şiddet Olayı Hakkında Açıklama

İlgili Postlar

Ahmet Kural’dan Şiddet Olayı Hakkında Açıklama

2019 senesinde Sıla ve Ahmet Kural cephesinde hiç beklenmeyen bir olay yaşanmıştı. Ahmet Kural tarafından darp edildiğini açıklayan ünlü şarkıcı Sıla durumu mahkemeye taşımıştı. Bir süredir devam eden davayla ilgili Ahmet Kural’dan şiddet olayı hakkında açıklama geldi. İşte detaylar;

Ahmet Kural ve Sıla Davasında Yeni Tanıklar Dinlendi

Sıla ile Ahmet Kural‘ın yeniden görülen davasında tanık dinlendi
Tanık: “Vicdan azabı çektik”
İSTANBUL – Oyuncu Ahmet Kural’ın şarkıcı Sıla’yı darp ettiği gerekçesiyle yeniden yargılandığı davada tanık dinlendi. Duruşmada beyanda bulunan tanık, “Bağrışmalar başladı. Biz başta polisi aramayı düşündük. Sonra korktuğumuz için aramadık. Sonra olayı magazinlerde görmeye başladık. Vicdan azabı çektik çünkü böyle bir şey bizim de başımıza gelebilir” dedi.
Oyuncu Ahmet Kural’ın şarkıcı Sıla’yı darp ettiği gerekçesiyle yargılandığı dava karara bağlanmış, karar İstinaf Mahkemesi‘nce bozulmuştu. Bozma kararının ardından Kural’ın yeniden yargılandığı davanın ikinci duruşması görüldü. İstanbul 60’ıncı Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı ile tarafların avukatları hazır bulundu.
“Korktuğumuz için polisi aramadık”Duruşmada tanık olarak dinlenen Çağla Yılmaz, “Arkadaşımın evindeydik. Yan tarafta Ahmet Kural’ın evi olduğunu biliyorduk. Bağrışmalar başladı. Ahmet Kural, ‘seni öldürürüm o., dayak istiyorsun’ sen şeklinde şeyler söylemeye başladı. Biz başta polisi aramayı düşündük. Sonra korktuğumuz için aramadık. 2-3 gün sonra olayı magazinlerde görmeye başladık. Vicdan azabı çektik çünkü böyle bir şey bizim de başımıza gelebilir. Bağrışma sesleri duyduk, seslerden dayak attığı kesin bir şekilde belliydi. 15-20 dakika boyunca bağrışma sesleri duyduk. Sıla ‘yapma’ diye bağırıyordu” ifadelerini kullandı.

Müvekkilim tüm Türkiye’nin tanıdığı bir sanatçıdır”
Tanığın anlatımlarının olayı doğruladığını belirten Sıla’nın avukatı Rezan Epözdemir, “Müvekkil tüm Türkiye’nin tanıdığı bir kadın sanatçıdır. Bu nedenle topluma çıkıp, kendisine bir şeyler yapıldığına dair kamuoyuna açıklama yapmaz. Geçen celse duruşma savcısının sunduğu mütalaaya doğrultusunda karar verilmesini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Ahmet Kural Yeniden Yargılanıyor!

Dava Süreci

Şarkıcı Sıla ve oyuncu Ahmet Kural arasındaki davada, bugün karar verildi. İstinaf mahkemesine götürülen davayı karara bağlayan bölge mahkemesi, oyuncu hakkında 22 Nisan 2019 tarihinde ‘hakaret‘, ‘yaralama’ ve ‘tehdit’ suçlarından toplamda verilen 1 yıl 4 ay 20 günlük hapis cezasının aynısını verdi. Ancak sanığın sabıkasız oluşu, suç işleme konusunda eğilimi olmaması ve yargılama sürecindeki davranışlarını dikkate alarak cezaların ertelenmesine ve sanığın 1 yıl süreyle denetim altında bulundurulmasına hükmedildi.

Ahmet Kural’dan Şiddet Olayı Hakkında Açıklama

Davanın karara bağlanmasının ardından Ahmet Kural’ın avukatı Sibel Aydın yazılı bir açıklama yaptı. Kural’ın avukatı Sibel Aydın, bölge mahkemesinin karara uymadığını ve davayı bir kez daha istinaf mahkemesine taşıyacaklarını belirterek, “Müvekkilim Ahmet Kural hakkında bugün görülen davada, yerel mahkemece Bölge Adliye Mahkemesi tarafından müvekkilim lehine kesin olarak verilen bozma kararına uyulmamıştır. Ayrıca üst mahkemenin toplanmasını istediği eksik deliller toplanmamış ve müvekkilim hakkında eski kararın aynısı verilerek cezası ertelenmiştir. Bugün verilen karar kesin karar olmayıp, istinaf yolu açık olarak verilmiştir. Söz konusu kararı istinaf edeceğimizi bilgilerinize sunarız” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler