Ana SayfaÜnlülerAcun Ilıcalı'dan Zuhal Topal'a Dava Şoku!

İlgili Postlar

Acun Ilıcalı’dan Zuhal Topal’a Dava Şoku!

Acun Ilıcalı’dan Zuhal Topal’a dava şoku! Ünlü yapımcı  Acun Ilıcalı ve ekibi, sunucu Zuhal Topal’a karşı neden atağa geçti? Acun Ilıcalı, FOX TV yöneticilerini arayıp neler söyledi? İşte haberimiz hakkında merak ettiğiniz tüm detaylar…

Onur Büyüktopçu, Zuhal Topal’ın Hatalarını Yüzüne Vurdu

Acun Ilıcalı’dan Zuhal Topal’a dava şoku!

Acun Ilıcalı’dan Zuhal Topal’a dava şoku! Fox Tv ekranlarında yayınlanan “Zuhal Topal’la Sofrada” isimli program Acun Ilıcalı’yı harekete geçirdi.

Hafta içi hergün Fox Tv ekranlarında yayınlanan, oyuncu Zuhal Topal’ın sunduğu “Zuhal Topal’la Sofrada” isimli program ile Tv8’de yayınlanan “Yemekteyiz” program iki kanalı karşı karşıya getirdi.

Milliyet Gazetesi yazarı Ali Eyüpoğlu’nun haberine göre iki programın içerik olarak birbirine benzemesi Acun Ilıcalı’yı harekete geçirdi.

Usta Gazeteci Ali Eyüpoğlu bugünkü köşesinde TV8’in sahibi Acun Ilıcalı ve TV8’in Genel Müdürü Aslı Çini’nin, FOX yöneticilerini arayıp, “Bizim her bölümüne çatır çatır telif ödediğimiz programın aynısını Zuhal Topal’a yaptırıp, karşımıza koydunuz.” dediğini yazdı.

Acun Ilıcalı’nın bu tepkisi karşısında Fox yönetimi iki programın birebir aynı olmadığını iddia etmesi, Ilıcalı’yı harekete geçirdi.

Karşılıklı görüşmelerden bir sonuç alamayan Ilıcalı ve kanal yöneticisi Aslı Çini, bu durumu Yemekteyiz isimli programın format sahibi İngiliz şirkete havale etti.

İşte Ali Eyüpoğlu’nun haberimiz ile ilgili o yazısı…

Zuhal Topal kimdir?

Acun Ilıcalı'dan Zuhal Topal'a Dava Şoku
Acun Ilıcalı’dan Zuhal Topal’a Dava Şoku

Format davasının eli kulağında

Zuhal Topal, bu sezon FOX’ta yeni bir programa başladı. Kanal yönetimi ‘Zuhal Topal’la Sofrada’yı, Atv’deki ‘Esra Erol’da’ ve TV8’deki ‘Yemekteyiz’ gibi gündüz kuşağında iyi reyting alan iki yapımın karşısına koydu.

Aynı saatlerde yayınlandığı iki programdan birini, bazen ikisini geçen, bazen ikisinin arasında reyting alan ‘Zuhal Topal’la Sofrada’nın ‘Yemekteyiz’le içerik olarak aynı çıkması, önce TV8 yönetimini harekete geçirdi.

TV8’in sahibi Acun Ilıcalı ve TV8’in Genel Müdürü Aslı Çini, FOX yöneticilerini arayıp, “Bizim her bölümüne çatır çatır telif ödediğimiz programın aynısını Zuhal Topal’a yaptırıp, karşımıza koydunuz” dedi. Ancan sonuç değişmedi. Çünkü FOX yönetimi, ‘Zuhal Topal’la Sofrada’ ile TV8’deki ‘Yemekteyiz’in birebir aynı olmadığı kanaatinde…

Bunun üzerine Ilıcalı ve Çini, durumu ‘Yemekteyiz’in format sahibi İngiliz şirketine havale etti. Programın dışında Türkiye’de ‘Buzda Dans’ ve ‘Passaparola’ gibi yarışmaları yayınlanan İngiliz ITV, hukukçularını devreye soktu. Özetle, İngiltere’nin ilk özel televizyon kanalı ITV’nin ‘Zuhal Topal’la Sofrada’ için FOX’a format davasının eli kulağında.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler