Ana SayfaDünyaABD'den Ayla Filmine 8 Ödül

İlgili Postlar

ABD’den Ayla Filmine 8 Ödül

Ekim ayında vizyona giren ve ülkemizde büyük bir ilgi gören Ayla filmine ödül yağdı. ABD’den Ayla Dizisine 8 Ödül

Ayla Filmi

Ülkemizde büyük bir ilgiyle izlenen ve izlenme rekorları kıran Ayla filmine bir sürpriz de ABD’den geldi. Bu yıl 51.’si düzenlenen WorldFest Houston Uluslararası Film Festivali’nde ‘En iyi Yabancı Film’ ödülünün sahibi olmayı başardı. Filmin toplamda ABD’de aldığı ödül sayısı 8’e ulaşmış oldu.Film 29. Palm Springs Uluslararası Film Festivali, 24. Sedona Uluslararası Film Festivali ve Richmond gibi festivallerde de ödül almıştı.

Ayla Filminin Oyuncuları

Ali Atay, Murat Yıldırım, Taner Birsel, Mehmet Esen, Caner Kurtaran, Burç Kümbetlioğlu, Altan Erkekli, Büşra Develi, Damla Sönmez, Duygu Yetiş, Sinem Uslu, Esra Dermancıoğlu, Meral Çetinkaya ve Nilgün Kasapbaşoğlu, filmin yerli oyuncuları arasında yer alıyor. Eric Roberts, Cade Carradine, Lee Kyung Jin, Johnny Young, Claudia Memory Monroe ise yabancı oyunculardan bazıları.

Oscar Adayı ‘Ayla’ Filmi Yakında Vizyona Giriyor

Ayla Filminin Konusu

Ayla Filmi, Kore Savaşı’nda yaşanan kurgusu gerçek olaylara dayanan bir filmdir. 1950 yılında savaşta yer alan Süleyman Astsubay, savaş meydanında küçük bir kız bulur. Bu koreli küçük kızı alıp nereye gideceğini bilemez. Kendisine Ayla ismini verilen küçük kız yetimdir. Birliğe gelen bu küçük kız, birliğin neşesi haline gelir fakat 15 ay sonra birliğin Türkiye’ye dönme kararı çıkar. Ayla’yı bırakıp dönmek istemeyen Astsubay her yolu denese de Kore kanunlarını aşamaz.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler