Ana SayfaDünyaOscar Adayı 'Ayla' Filmi Yakında Vizyona Giriyor

İlgili Postlar

Oscar Adayı ‘Ayla’ Filmi Yakında Vizyona Giriyor

Türk ve Güney Kore ortak yapımı Ayla filmi yakında gösterime giriyor. Kore Savaşında yaşanmış gerçek bir dramı izleyicilere sunacak olan Ayla filmi; Türkiye’de bu yıl, 90. Oscar Ödülleri kapsamında ‘Yabancı Dilde En İyi Film Adayı’ olarak belirlendi. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın desteğiyle de vizyon tarihinden sonra Oscar tanıtımlarına başlanılacak olan sinema filmi için geri sayım başladı.

Önümüzdeki haftalarda gösterime girecek olan Ayla filmi; 1950 yılında, Kore Savaşına katılan Türk askerlerinin savaş meydanında; kimsesiz, küçük bir Koreli kız bularak sahip çıkmalarını konu alıyor. Yürek burkan, gerçek bir hayat hikayesinin beyazperdeye uyarlandığı sinema filminin, en az konusu kadar güçlü oyuncu kadrosu ve yayınlanan teaser ve fragmanları da büyük ilgi gördü.

Ayla Filminde Kimler Rol Alıyor?

Yönetmenliğini Can Ulkay’ın yaptığı filmin; senaryosunu “Uzun Hikaye, Kavak Yelleri, Doludizgin Yıllar ve Sınav” gibi birçok çalışmada imzası olan Yiğit Güralp üstlenmiş bulunuyor.

Müziklerini başarılı sanatçı Fahir Atakoğlu’nun yaptığı filmin başrollerini; Çetin Tekindor, İsmail Hacıoğlu, Taner Birsel, Ali Atay ve Ayla rolüyle Kim Seol ve Lee Kyung-Jin adlı Güney Koreli oyuncular paylaşıyor. Ayla filminin kadrosundaki diğer iddialı isimler; Murat Yıldırım, Mehmet Esen, Erkan Petekkaya, Altan Erkekli, Damla Sönmez, Ali Barkın, Büşra Develi, Sinem Öztürk Uslu, Duygu Yetiş, Esra Dermancıoğlu ve diğer Koreli oyunculardan oluşuyor.

 

Ayla’nın Çarpıcı Hikayesi

Ayla’nın gerçek hikayesi, 1950 yılında Kore Savaşına katılan Süleyman Astsubay’ın ( İsmail Hacıoğlu ve Çetin Tekindor); savaş meydanında nereye gideceğini bilemeyen, 5 yaşında yetim bir küçük kız çocuğu bulmasıyla başlar. Süleyman Astsubay, kızı yanına alır ve askeri birliğe getirir. Adını ‘Ayla’ verdiği bu küçük kız, Süleyman’ı çok benimser. Aynı zamanda birliğin neşesi olan Ayla, Süleyman’la baba-kız gibi olmuşlardır. Fakat; Türk askeri birliğine, ülkemize geri dönme kararı verilince ne yazık ki Süleyman ve Ayla’nın yolları ayrılmak zorunda kalır. Ayla, yetimhaneye verilir. Süleyman ne kadar uğraşsa da Kore kanunlarını aşamaz ve Ayla’yı yanına alamaz. Yıllar sonra hayat, bu sevgi yolunu yeninden birleştirecek midir?

Bu dramatik hikayenin gerçek kahramanları da halen hayatta ve sinemaseverler gibi büyük bir merakla filmin vizyon tarihini bekliyorlar. Filmin galası için geçtiğimiz gün İstanbul’a gelen Koreli Ayla (Eunja Kim), Süleyman babası nedeniyle Türkiye’yi 2. vatanı olarak gördüğünü dile getirdi. Dünyada; hiçbir çocuğun savaşa maruz kalmadan, barış içinde, mutlu olarak aileleriyle yaşaması dileklerinde bulundu. Ve bu filmin, herkes tarafından izlenmesini istediğini de ifadelerine ekledi.

 

‘Ayla’ Ne Zaman Gösterime Giriyor?

Süleyman Astsubay ve Ayla’nın gerçek hikayesi olan Ayla filminin verdiği evrensel mesaj, Toronto’da yapılan galasıyla dünya çapında büyük ilgi gördü. 23 Ekim’de Los Angeles’ta da gösterime sunulacak film; ülkemizde 350 lokasyonda, 926 salonda, 27 Ekim Cuma günü vizyona girecek.

 İsmail Hacıoğlu kimdir?

 

 

 

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler