Ana SayfaÜnlüler'Acıların Kadını Bergen'i ölüm yıl dönümünde anıyoruz. Bergen ne zaman, nasıl vefat...

İlgili Postlar

‘Acıların Kadını Bergen’i ölüm yıl dönümünde anıyoruz. Bergen ne zaman, nasıl vefat etti?

‘Acıların Kadını Bergen’i ölüm yıl dönümünde anıyoruz. Bergen ne zaman, nasıl vefat etti? Yüzüne kezzap atan eski eşi tarafından 14 Ağustos 1989 tarihinde acımasızca öldürülen Bergen, ölüm yıl dönümünde unutulmadı. ‘Acıların Kadını Bergen’i ölüm yıl dönümünde rahmet ve hasretle anıyoruz. Bergen, hayranları tarafından da unutulmadı. Bir grup hayranı, Bergen’i mezarı başında ziyaret etti. Detaylar haberimizde…

Serenay Sarıkaya, Bergen’i oynayacağı yeni projesi için sabırsızlanıyor

Bergen ne zaman, nasıl öldü?

Bir dönem müzik piyasasına ‘Acıların Kadını Bergen’ olarak damga vuran arabesk müzik şarkıcısı Bergen, 29 yıl önce bugün hayatını kaybetmişti. Gerçek ismi Belgin Sarılmışer olan şarkıcının yüzüne eski eşi Halil Serbest tarafından kezzap atılmıştı. Bu olayın ardından bir gözünü kaybeden, yüzünde ağır yanıklar oluşan ve acılı bir tedavi süreci geçiren Bergen, o dönem zor günler yaşamıştı. Olaydan sonra hayata küsen, ardından adeta küllerinden yeniden doğan ve ‘Acıların kadını Bergen’ olarak yaşamına devam eden Bergen’in yakasını bir türlü bırakmayan eski eşi, bu defa da canını almıştı. Bergen, eski eşi Halil Serbest tarafından 14 Ağustos 1989 tarihinde sabahın ilk saatlerinde bir yol kenarında kurşun yağmuruna tutularak öldürülmüştü.

Bergen kimdir?

Hayranları Bergen’i mezarı başında andı

Bergen, ölüm yıl dönümünde unutulmadı. Bir grup hayranı, Bergen’i Mersin Şehir Mezarlığı’nda bulunan kabri başında ziyaret etti. Mezar başında gelen hayranları Kutlay Akoğlu, Hasan Ayaz ve Yusuf Balcı, Bergen’i dualarla andı, mezarındaki çiçekleri suladı.

Mekanı cennet olsun

Bergen’i ziyaret eden hayranlarından Yusuf Balcı, “Yaşadığı acıları, çektiği çileleri okuduğu şarkılara nakşetmiş bir insan. Yaşımız genç olsa da onun şarkıları bizi derinden etkiliyor. ‘Kurtar Yarab, Garibin Çilesi Mezarda Biter ve Olmaz Olsun Böyle Dünya’ gibi parçaları, bizlere bıraktığı en büyük eserlerden. Eski eşi tarafından yüzüne kezzap atıldı, bir gözü tamamen kör oldu ve gözünü saçıyla kapattı. Allah rahmet etsin, mekanı cennet olsun.” diye konuştu.

Bergen’i rahmetle anıyoruz

Diğer Bergen hayranı Kutlay Akoğlu da, “Yaşadığı sıkıntıları yazdığı şarkılardan da anlayabiliyoruz. Kocası tarafından yüzüne kezzap dökülen, darp edilen ve en son kurşunlanarak katledilen Bergen’i rahmetle anıyoruz. Bindiği minibüste vahşice katledilen Özgecan Arslan’la da aynı kabirde yatıyorlar. Özgecan’ı da rahmetle anıyoruz. Tüm kadına şiddet olaylarını buradan kınıyoruz.” dedi.

Bergen’i rahmet ve hasretle anıyoruz

Bir erkek terörüne kurban giden, hayatı acı çekerek geçen ve en sonunda kurşunlanarak yaşamını yitiren ‘Acıların Kadını Bergen’i magazinhaberleri.com olarak rahmet ve hasretle anıyoruz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler