Ana SayfaÜnlülerTarkan'ı Sevindiren İptal Kararı

İlgili Postlar

Tarkan’ı Sevindiren İptal Kararı

Doğaya olan düşkünlüğünü sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar ile sevenleri ile paylaşan Tarkan’ı sevindiren iptal kararı! Megastar Tarkan, hangi kararın iptal olmasına çok sevindi? bu konu hakkında hesabından neler paylaştı? İşte haberimizin tüm detayları…

Tarkan, Kızı Liya için Kesenin Ağzını Açtı!

İzmir Gediz Deltasında

Devlet koruması altında olan 100 binini üzerinde su kuşunun beslenme ve kışlama alanı Gediz Deltası’ndan geçecek “İzmir Körfezi Geçiş Otobanı” projesine karşı başlatılan hukuk mücadelesinde sevindirici bir gelişme yaşandı.

Dünyadaki 10 flamingodan birine ev sahipliği yapan İzmir’deki Gediz Deltası’na zarar verecek olan otoban projesi, ‘olumlu çevresel etki değerlendirme’ kararı mahkeme tarafından durduruldu.

Doğa aktivistlerinin uzun süre mücadele verdiği alanla ilgili mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı alması Megastar Tarkan’ı da sevindirdi. Instagram hesabından söz konusu haberi paylaşan Tarkan, “Çok sevindirici, mutluluk verici bir haber… Doğaya duyarlı bu hayırlı kararı veren yetkililere çok teşekkürler” diye yazdı.

Tarkan kimdir?

3 Sivil Toplum Kuruluşu, 85 Vatandaş İptal İçin Dava Açmıştı

Doğa Derneği, karar ile ilgili “İzmir’in Gediz Deltası, flamingolar başta olmak üzere çok sayıda kuş türünün dünyadaki en önemli yaşama alanlarından biridir. Türkiye’deki 14 uluslararası öneme sahip Ramsar Alanı’ndan biri olan Gediz Deltası, aynı zamanda Doğal Sit Alanı olarak korunmaktadır. Türkiye’nin en büyük yüz ölçümüne sahip kıyı sulak alanlarından biri ve 40 binden çok flamingonun yuvası olan İzmir’in Gediz Deltası, UNESCO’nun Dünya Doğa Mirası ile ilgili dört kriterinin tamamını sağlamaktadır. Bu nedenle alınan karar, dünya doğa koruma içtihadı açısından tarihi önem taşımaktadır. Bu proje bir kent içi ulaşım projesi değildir. İzmir’e herhangi faydası olmayacağı gibi tarihi zararlar verebilecek bir projedir. Bu proje İzmir’i İstanbul gibi yapmak isteyenlerin hazırladığı rant projelerinin merkez noktasıdır” değerlendirmesi yaptı.

3 sivil toplum kuruluşu ve 85 vatandaşın yürütmenin durdurulması ve projenin iptali için dava açmıştı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler