Ana SayfaÜnlülerKobra yılanı tarafından ısırılan Aref'in doktorundan ilk açıklama! Sağlık durumu nasıl?

İlgili Postlar

Kobra yılanı tarafından ısırılan Aref’in doktorundan ilk açıklama! Sağlık durumu nasıl?

Kobra yılanı tarafından ısırılan Aref’in doktorundan ilk açıklama! Sağlık durumu nasıl? Beslediği kobra yılanı tarafından ısırılan ve zehirlenen ünlü illüzyonist Aref Ghafouri’nin doktoru ilk açıklamasını yaptı. Aref’in sağlık durumu nasıl? Detaylar haberimizde…

Reklam iddialarına Aref’ten yanıt geldi!

Aref’in doktoru açıklama yaptı

Evinde beslediği kobra yılanı tarafından ısırılan ve Mısır’a götürülerek panzehiri tedavisine başlanılan ünlü illüzyonist Aref Ghafouri, yalan söylediği ve reklam yaptığı iddiaları ile gündeme gelmişti. Hakkındaki yalan ve reklam iddialarını reddeden Aref’in doktorundan açıklama geldi.

Aref Ghafouri kimdir?

Tedavisi yapılmadığı takdirde ölüm kaçınılmazdır

Mısır’da Ghafouri Kahire’deki Kasr en-Nil Hastanesi’nde tedavi altında olan Aref’in doktoru Mısırlı yılan ve panzehir uzmanı Dr. Muhammed Şibli, illüzyonisti ısıran yılanın Mısır kobrası (Egyptian Cobra) olduğunu ifade ederek, bu yılan türünün Ortadoğu ve Kuzey Afrika’da yaşadığını, dünyadaki en tehlikeli 10 yılandan biri olduğunu açıkladı. Şibli, “Bu tür yılanların ısırığının tahribatı, vücudun direnci, zerk edilen zehrin miktarı ve diğer etkenlerle doğrudan bağlantılı. Zehri son derece öldürücüdür. İnsanı ne kadar sürede öldüreceği konusunda bir zaman belirlemek zor. Ancak tedavisi yapılmadığı takdirde ölüm kaçınılmazdır.” diye konuştu.

Aref için ‘şov yapıyor’ dediler

Star Gazetesi yazarı Ersoy Dede, Aref’i yılan sokması ile ilgili kaleme aldığı yazısında şu ifadelere yer vermişti:

Senelerdir adını duymadığımız bir genç vardı. Aref isimli bir illüzyonist. Acun’un yarışma programlarından ünlenmiş garip davranışları olan biri. Seneler sonra karşımıza ‘Kobra yılanı soktu’ haberiyle çıktı.

Dendi ki, iki saat içinde Mısır’a gidip o panzehiri alamazsa ölecek. Ve de Mısır vize vermiyor. Yani gencecik adam gözlerimizin önünde ölüp gidecek. Derken Sağlık Bakanlığı ambulans uçakla genç şovmeni Mısır’a yolladı.

O havadayken, Aref’in epikriz raporu yansıdı basına. “… nörolojik muayenesinde olağandır. Duyu motor defisit bulunmamaktadır. Kraniyal muayene olağandır. Patolojik refleks yoktur. Hastanın ön kolu atele alıp lezyon bölgesi işaretlenmiş olup…” Türkçesi; sinirsel sistemi etkileyen bir durum yoktur. Duyu motorlarda zayıflık yoktur. Isırık olan bölge tedavi altına alınmıştır. Yani ‘arı sokması’ kadar risk altında Aref.

Anlayacağınız bu genç illüzyonist işi büyütmüş ve bir sahne dolusu adamı değil, aralarında devletin de olduğu bir ülke dolusu insanı kandırmış durumda bu defa.
Ayrıca sahiden de, ısırdığında öldürme riski olan bir yılanla gösteri yapabileceğine inanan olmuş muydu?

Onur Akay’ın Aref ile ilgili yazısı ise şu şekildeydi:

Gösterilerinde kullandığı ‘Kobra’ cinsi yılanın ısırması ile gündeme gelen illüzyonist Aref Ghafouri, aslında yine akıl almaz bir sihirbazlık gösterisi ile karşımıza çıktı. Çok önemli bir kaynaktan edindiğim bilgiye göre, Aref’i yılan ısırmış ama hem kobra cinsi değil, hem de kuru ısırık.

24 tüp panzehir uygulanacağı ve 6 tüp uygulandığı, doktorların dediğine göre ise şu ana kadar yaşaması mucize çünkü panzehirin ilk 6 saat içinde uygulanması gerekiyormuş. Şu an vücudundaki bazı bölgelerde kısmi felç gözüküyor. Tedavinin sonunda geçmesini umuyoruz.” şeklinde bir açıklama yapıldı. Bu açıklama ile ilgili edindiğim bilgi ise daha vahim. Mısır’daki doktorlar sağlık durumunun iyi olduğunu görünce sadece gözlemlemekle yetinmişler. Hem panzehir verilmemiş hem de Aref’in şu an hiçbir sağlık sorunu yok, durumu ilk hastaneye gittiği gün gibi çok iyi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler