Ana SayfaÜnlülerOlgun Toker: Çok İyi İnşa Edilmiş Bir Senaryo

İlgili Postlar

Olgun Toker: Çok İyi İnşa Edilmiş Bir Senaryo

Show TV’de bu sezon yayın hayatına başlayan Arıza dizisinde ‘Burak Ersoylu’yu canlandıran Olgun Toker, Habertürk’e röportaj verdi. Röportajın detayları haberimizde…

Olgun Toker kimdir?

Olgun Toker, Arıza dizisi için ‘Çok iyi inşa edilmiş bir senaryo. Temeli sağlam atılmış. İzleyiciyi hemen içine alacağını düşünüyorum. Her karakter başlı başına bir hikâye. Ve her karakteri çok önemli oyuncular oynuyor’ yorumunu yaptı.

Başrollerini Tolga Sarıtaş ve Ayça Ayşin Turan’ın paylaştığı Arıza dizisinin kadrosunda Ahmet Mümtaz Taylan, Olgun Toker, Levent Can, Murat Daltaban, Dilara Aksüyek ve Cavit Çetin Güner gibi sevilen oyuncularda yer alıyor.

Arıza dizisinde Burak Ersoylu’yu canlandıran Olgun Toker, dizi hakkında Habertürk’e konuştu. Röportajdan bazı satır başları yazımızda.

Senaryonun Niteliği Cezbetti

Arıza dizisi için Toker; ‘Arıza’nın kulislerde adı geçmeye başladığında merak etmeye başlamıştım. Daha önce çalışma fırsatı bulduğum insanlar yer alıyordu. Recai Karagöz ile daha önce çalışmıştım. Heyecanı karşısındakine geçen bir insan. Önce senaryonun niteliği cezbetti tabii ama kimlerle yolculuğa çıkacağımız da benim için çok önemliydi’ dedi.

Başlarda sadece ilk bölümleri okuyabildiğini söyleyen oyuncu, ‘Sektörde herkes birinci bölüm uzmanı olmuş durumda. Ama iş devamındaki planlamada. ‘Ne vadediyor?’, ‘Nereye gidecek hikaye?’… ‘Arıza’, çok iyi inşa edilmiş bir senaryo. Temeli sağlam atılmış. İzleyiciyi hemen içine alacağını düşünüyorum. Her karakter başlı başına bir hikâye ve her karakteri çok önemli oyuncular oynuyor. Rejinin dinamizmi de en büyük şansımız’ diyerek sözlerine ekledi.

Gerçeklikten Uzak Masalsı Karakterler

Kötü bir adamı canlandırmanın oldukça zor olduğunu düşünüyorum. Siz de aynı görüşte misiniz? sorusuna Toker;

‘Senaryo okuduğumda beni istisnasız her defasında etkileyen şey aynı. Bu değişmedi. Roman, hikâye, tiyatro metni veya üçüncü sayfa gazete haberi… Hep aynı şey ilgimi çekiyor. İnsanoğlunun koşullar karşısındaki tutarsızlığı….Bencil yaradılışa sahibiz. Bu doğayla ilişkimizde de bariz görülüyor. O yüzden saf iyilikten hiç kimse söz edemedi. Sözü edilenler de gerçeklikten uzak masalsı karakterler. Her insanın kendini konumlandırdığı rol, yanındakine aykırıdır. Benim için önemli olan roldeki bu aykırılığı gösterebilmek. Kararlarının nedenlerini sunan bir senaryoda işiniz daha kolay. ‘Arıza’daki ‘Burak Ersoylu’ da öyle.’

Arıza 2. Bölüm 1. Fragmanı Yayında! Ali Rıza İntikamını Almak İçin Karanlık Dünyanın İçine Giriyor!

2 Ayda 13 Kilo Verdim

Karakterini canlandırmak için özel bir metodu olmadığını söyleyen oyuncu, Sadece anı ve koşulları oduncu kantarından ziyade kuyumcu kantarıyla tartmaya çalışıyorum. Mesleğimin gerektirdiği şeyleri yapmak bana özel bir çalışma gibi gelmiyor ama bu rolde istisna bir durum oldu. ‘Burak Ersoylu’ zengin bir adam. Genç, dinamik. Spor için yeterli zamanı ve imkanı bulabilen fit biri. Kum torbası dövdüğü bir sahne vardı. Pandemiden 8 kilo alarak çıkmıştım. 2 ayda 13 kilo verdim’ diyerek ekledi.

Kariyerinin 10’uncu yılında olan oyuncu ‘Bu günlerde kendimi daha profesyonel hissediyorum. Büyüdüm galiba… İlk dönemlerim herkesten önce kendime ispatla geçiyordu. En alt basamaktan başladım ben bu işe. Her anımın her kadememin arkasındayım’ diyerek öğrenmeye devam ettiğini belirtti.

 

 

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler