Ana SayfaDünya71. Cannes Film Festivali’nin en çok konuşulan olayları

İlgili Postlar

71. Cannes Film Festivali’nin en çok konuşulan olayları

8 Mayıs tarihinde gerçekleşen 71. Cannes Film Festivali her yıl olduğu gibi bu yıl da pek çok ilginç ana misafirlik etti. İşte 71. Cannes Film Festivali’nden detaylar.

8 Mayıs tarihinde başlayan 71. Cannes Film Festivali’nin önceki yıllardan farklı olacağı ilk gün itibari ile ortaya çıktı. Başlangıçta protestoların görüldüğü festivalde tartışmalı açılış sonrasında yine farklı olaylar yaşandı ve festivalin önüne geçti.

71. Cannes Film Festivali’nde Murat Cemcir’in hareketi olay oldu!

Cinsiyet eşitsizliği protesto edildi

Sinema sektöründeki cinsiyet eşitsizliğine karşı çıkmak adına bir araya gelen 82 kadın, festival açılışında protesto gösterileri yaptı. Kırmızı halıda Selfie yasağının gelmesi dikkat çektiği gibi pek çok ünlü isim frikikleri ile tüm dikkatleri üzerine çekti.

71. Cannes Film Festivali kendi içerisinde bir takım kurallara sahip olurken, topuklu ayakkabı ile katılmayan kadınlar da içeriye alınmamıştı. Emily Blunt topuklu ayakkabı konusunda radikal bir harekete bulundu. “Herkes düz ayakkabı giymeli. Topuklu ayakkabı giymemeliyiz. Bu çok üzücü, hele ki yeni eşitlik hareketlerinin varlığını düşünürsek…” diye yorum yaparak bu konuda öncü olmuştu. Bu yıl ise aynı görevi Kristen Stewart üstlendi. Ünlü isim kırmızı halıda yürüdüğü sırada topuklu ayakkabılarını çıkardı.

Flaş kurbanı oldu!

Gecenin talihsiz ismi ise Kendall Jenner oldu. Kendall Jenner kendisini fotoğraflamak isteyen magazinlerin flaşının mağduru oldu. Sutyen kullanmadığı net bir şekilde görülen ünlü isim, tüm hatlarının görülmesine engel olamadı.

Kurallara uymayan bir diğer isim Doutzen Kroes olurken, kıyafet kurbanı olan bir diğer ünlü isim Meksikalı oyuncu Patricia Contreras oldu. Ünlü isim, oldukça cesur bir kıyafet tercih ederken meme ucu görünen ünlü isim bu durumun farkına varmadı ve bu şekilde poz verdi. Gecede Çek model Petra Nemcova da verdiği frikikle tüm dikkatleri üzerine çekti. Ünlü isim için ülke basınında farklı iddialar öne sürüldü. Bu durumun özellikle yapıldığı söylense de ünlü isim yaptığı açıklamada rüzgarın azizliğine uğradığını beyan etti.

Ünlüler geçidine sahne olan 71. Cannes Film Festivali’nden geride bu anlar kalırken, her yıl farklı olaylara sahne olan festivalde daha nelerin olabileceği de merak edilmeye başlandı. Her yıl ünlülerin frikikleri, protestoları festivale damga vururken, bu konuda festivalin geride kalmaya başlaması dikkat çekti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler