Ana SayfaKültür ve SanatFilmler7. Koğuştaki Mucize Oscar'a Aday Oldu

İlgili Postlar

7. Koğuştaki Mucize Oscar’a Aday Oldu

Geçtiğimiz sene vizyona giren ve Türkiye’nin en çok izlenen 8. filmi olarak tarihe geçen 7. Koğuştaki Mucize Oscar’a aday oldu. Türkiye’nin ‘en iyi uluslararası film’ Oscar adayı, Mehmet Ada Öztekin’in yönetmenliğini yaptığı ‘7. Koğuştaki Mucize’ filmi oldu. İşte merak edilen tüm detaylar;

Filmin Konusu Ne?

Vizyona girer girmez büyük bir ilgiyle karşılanan 7. Koğuştaki Mucize şüphesiz çekilen en iyi dram filmleri arasında yer alıyor. Film konusu ise şöyle özetleniyor; “1983 yılında bir Ege kasabasında küçük bir kız ölür. Ölen küçük kız sıkıyönetim komutanının kızıdır ve onun ölümünün sorumlusu olarak babaannesi ile yaşayan ve 7 yaşında bir kızı olan Memo görülmesi. Memo, her ne kadar suçsuz olduğunu anlatsa da kimse ona inanmaz. İdam cezasına çarptırılan Memo’nun yakınları, adaletin sağlanması için uğraşırken, Memo ve kızı Ova’nın tek istediği birbirlerine kavuşabilmektir.”

7. Koğuştaki Mucize Filmi İlk Kez Fox Tv’de Ekrana Gelecek!

Oyuncu Kadrosu

Başarılı oyuncularla büyük bir çıkış yapan filmin kadrosunda Aras Bulut İynemli, Nisa Sofiya Aksongur, Celile Toyon, İlker Aksum, Mesut Akusta, Deniz Baysal, Yurdaer Okur gibi isimler yer alıyor. Filmin yönetmen koltuğunda ise Mehtmet Ada Öztekin oturuyor.

Aras Bulut İynemli kimdir?

7. Koğuştaki Mucize Oscar’a Aday Oldu

Seçici Kurul’un bugün gerçekleştirdiği toplantıda Sinema Güç Birliği’ne başvuran 23 film değerlendirildi. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ile sinema alanındaki meslek örgütü temsilcilerinden oluşan 16 kişilik Seçici Kurul, 93. Akademi Ödülleri (Oscar) En İyi Uluslararası Film Dalı’nda Türkiye adayını belirledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler