Ana SayfaKimdirZeki Demirkubuz Kimdir?

İlgili Postlar

Zeki Demirkubuz Kimdir?

Türk film yönetmeni, senarist, yapımcı, oyuncu olan Zeki Demirkubuz Kimdir? Zeki Demirkubuz Nerelidir? Zeki Demirkubuz Biyografisi ve Zeki Demirkubuz hakkında merak edilenler haberimizde…
Bugün Doğan Ünlüler

Zeki Demirkubuz Nerlidir? Zeki Demirkubuz Kaç Yaşındadır? Zeki Demirkubuz Hangi Burç?

Zeki Demirkubuz, 1 Ekim 1964 tarihinde Isparta’da dünyaya gelmiştir. 53 yaşında olan oyuncu Terazi burcudur.

Zeki Demirkubuz Kimdir?

Ortaokulu Isparta’da Gönen Öğretmen Okulu’ndan mezun olmuştur. Sonra Liseye İstanbul’da başlamıştır ama ikinci yarı yıl başlayınca okulu bırakıp konfeksiyon atölyesinde ütücü olarak çalışmaya başlamıştır.

Solcu olduğu için 1980 darbesinden sonra tutuklanmış ve üç yıl hapis cezasına çarptırılmıştır. tahliye olduktan sonra Anadolu’nun farklı kentlerinde işportacılık yaptı. Askerliğini erteleyebilmek adına okula dönmeye karar verdi ve liseyi dışarıdan okuyarak İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nü kazandı ve mezun oldu.

Sinemaya ilk adımını  1986 senesinde Zeki Ökten’in asistanlığını yaparak atmıştır.. İlk uzun filmi C Blok’u 1994 senesinde çekmiştir. Venedik Film Festivali’nde gösterilen Masumiyet (1997) filmi ve Locarno ile Rotterdam da dahil olmak üzere birçok uluslararası festivalde gösterilen Üçüncü Sayfa (1999) filmi ile eleştirmenlerin ve izleyicilerin dikkatini çekmiş ve ilgi odağı haline gelmiştir.

Ardından “Karanlık Üstüne Öyküler” üçlemesinin ilk filmini çekmiştir ve her ikisi de Cannes’da “Belirli Bir Bakış” bölümünde gösterilen Yazgı ve İtiraf’ı 2001 senesinde çekti. filmin üçüncü serisi hala çekilmedi.

Senaryosunu kendisi yazdığı, yapımcılığını ve yönetmenliğini de üstlendiği 2001 yılı  yapımı ‘lm Festivali’nde ‘En İyi Yönetmen’ olarak seçilmiştir.

Demirkubuz, sinema izleği olarak Dostoyevski’nin kendisi için temel referans olduğunu belirtmiştir ve kendisine ilham kaynağı olduğunu belirtmiştir. İnsanın temel ahlaki sorunları olan; aşk, feregat, yenilgi, kötülük, absurt ve ölüm gibi temaları birbiri ardına konu alan senaryolarını sinemaya uyarlayarak aktarmıştır. Zeki Demirkubuz’un “Kader” ismindeki filmi 2006 Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde “En İyi Film” ayadaylığı almış ve ödülünü almıştır.

2002 yılında dünya evine girdiği Nurhayat Kavrak ile evliliğini 2018 yılında sonlandırdılar.

Yönettiği Filmler :

1994 – C Blok
1997 – Masumiyet
1999 – Üçüncü Sayfa
2001 – İtiraf
2001 – Yazgı
2003 – Bekleme Odası
2006 – Kader
2009 – Kıskanmak
2012 – Yeraltı

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler