Ana SayfaÜnlülerZara Sarıkamış'a Hayran Kaldı

İlgili Postlar

Zara Sarıkamış’a Hayran Kaldı

Ünlü ses sanatçısı Zara Sarıkamış’a hayran kaldı.

Kars Valiliği’nin koordine ettiği Sarıkamış Kış Oyunları Festivali’nde konser vermek için bölgeye giden Türk halk müziğinin güçlü sesi Zara, sevenleriyle buluştu. Sarıkamış’ın doğasına, büyüleyici atmosferine hayran kalan sanatçı, doyasıya karın keyfini çıkarttı. Kar motosikletiyle pistte gezinti yapan Zara hayranlarıyla fotoğraf çektirdi ve Sarıkamış’ın kendine has doğal yiyeceklerinden oluşan bir kahvaltının tadını çıkardı.

Soğuk Havada Sanatçı Gönülleri Isıttı

Sarıkamış Kış Oyunları Festivali’nde sahneye çıkan sanatçı, sevenlerine ve yöre halkına doyumsuz bir müzik ziyafeti verdi. Ünlü türkücü konserin ardından etrafını saran muhabirlerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin Sarıkamış’ı nasıl buldunuz sorusuna karşılık sanatçı Türkiye’ de İstanbul’a en yakın kayak merkezlerinden biri Sarıkamış olduğunu ve burayı çok sevdiğini ifade etti.

Sarıkamış Alpler’in Tek Rakibi

Sarıkamış’ı çok beğendiğini ve mükemmel bir yer olduğunu belirten Zara, aldığı bilgiler doğrultusunda kristal karı ve sarı çam ormanları muhteşem doğası ile Sarıkamış’ın tanıtımını yapacaklarını ifade etti.

Tanıtım İçin Yöre Halkına Söz Verdi

Türk Halk Müziği sanatçısı Sarıkamış’ın tanıtımında kendisinin de elinden geleni yapacağını sözlerine ekledi. Zara “Kendi tarihlerini bilmeyenin coğrafyalarını başkaları çizer derdi Öğretmenim. Kendi Tarihimiz toprağımız gibi şüheda fışkırıyor. Dolayısıyla burayı genç arkadaşlarımıza, turistlere, çocuklara anlatmak, tanıtmak adına elimden geleni yapacağım” dedi. Herkesin de bunu yapmasının gerektiğini vurgulayan sanatçı konserinden ziyade burayı ön plana çıkardı.

Sarıkamış‘ta Kar Keyfi

Konser için geldiği Sarıkamış’ta karın keyfini doyasıya çıkartan sanatçı, Cıbıl Tepe Kayak Merkezi’nde kar motosikletiyle gazetecilere poz verip sonrasında sevenleriyle bol bol fotoğraf çektirdi. Fotoğraf çekimlerinde hiçbir sevenini kırmayan Zara, uzun süre boyunca fotoğraf çektirmeye devam etti.

Zara Hakkında

15 Ocak 1976 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Zara’nın esas ismi Neşe Yılmaz er’dir. Lise eğitimini Üsküdar Cumhuriyet lisesinde bitiren sanatçı, Üniversiteyi İstanbul Türk Musikisi Devlet Konservatuarı’nda bitirdi. 1991 yılında Milliyet Gazetesi’nin açtığı müzik ve halk oyunları yarışmasında birincilik aldı. 1993 yılında yine aynı birinciliği alan sanatçı, 1996 yılında TRT’nin açtığı yarışmayı kazanarak Türk Halk Müziği Sanatçısı olarak çalışmaya başladı.

Zara Kimdir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler