Ana SayfaKimdirZafer Diper Kimdir?

İlgili Postlar

Zafer Diper Kimdir?

En son ekranların uzun soluklu dizisi Arka Sokaklar’ın kadrosunda izlediğimiz usta oyuncu Zafer Diper ekranlara Star TV’nin en çok rağbet gören sezonun en iddialı dizilerinden Ufak Tefek Cinayetler’le ekranlara geri dönüyor.  Zafer Diper, her salı ekranlara gelen Ufak Tefek Cinayetler’in yeni bölümde Pelin’in zengin iş adamı babası Ekrem Bey olarak diziye dahil olacak. Serhan’la Oya’nın ilişkisini öğrenen Pelin kafasındaki plana babası Ekrem Bey’i de dahil diyor.


Bugün Doğan Ünlüler

Zafer Diper Kimdir?

1 Ocak 1946 İstanbul doğumlu oyuncu tiyatroya 1963 yılında Beşiktaş CHP Gençlik Kolu’nda başlamıştır. Çeşitli tiyatro oyunlarında sahne alan usta oyuncu televizyon dünyasında Arka Sokaklar, Cinayet, Ben Onu Çok Sevdim, Bebek İşi, Kalp Ağrısı ve Gülpare gibi dizi projelerinde rol almıştır.

Ufak Tefek Cinayetler Oyuncuları

Tiyatroya 1963’te Beşiktaş CHP Gençlik Kolu’nda başladı. Liseyi Şişli Terakki Lisesi’nde bitirdi, üniversite öğrenimini tamamlamadı ve İktisat Fakültesi’nden ikinci sınıfta ayrıldı, öğrenimini Halkevi’nde sürdürdü. Bu dönemlerde, kendi yazdığı Kentin Korosu yanı sıra; Gitgel Dolap, Ay Doğarken, Ağzı Çiçekli Adam, Kapıların Dışında, Woyzeck yönettiği-oynadığı oyunlarından bazılarıydı. 1981 Kasım’ında, Üsküdar Sunar Tiyatrosu’nda “toplumcu-eytişimsel bir yaklaşımla sanatsal etkinlikler üretebilmek” içeriğiyle özetlenebilir bir anlayışla Bizim Tiyatro’yu kurdu. Oyunlar, Çocuk Oyunları, Kültür-Sanat Etkinlikleri sözü edilen çerçevede ele alınmaya çalışıldı. Altı yıl etkinliklerini sürdürdüğü Sunar Tiyatrosu’undan ayrılma zorunluğu sonrası gezginsel yaşam başladı ve şöylesi yerlerde konuklanıldı: AST, Kadıköy Kültür ve Sanat Merkezi, Baro Han(Tünel), İTÜ Maden Fakültesi(G.Anfisi), Küçük Sahne, Capitol Salonu, Aksanat, Muammer Karaca Tiyatrosu(Beyoğlu) ve son yıllarda: Kadıköy Barış Manço Kültür Merkezi.. Zafer Diper- Bizim Tiyatro, Türkiye’nin birçok il ve ilçesine turneler gerçekleştirdi. Dışarda ise: İngiltere(Londra), Danimarka(Kopenhag), Almanya(Berlin, Bielefeld, Hamburg, Dortmund, Duisburg, Köln, Nurenberg, Stuttgart, Ulm), Fransa(Paris, Mülhause), Hollanda(Den Haag), Avusturya(Insburg, Linz, Viyana), İsviçre(Zürih, St.Gallen, Basel, Lozan, Bern), Avusturalya(Sydney, Melbourne), Kıbrıs(Lefkoşe, Magosa), Belçika(Gent), Kanada(Toronto).. Zafer Diper’in içinde, yazdığı-oyunlaştırdığı-yönettiği ve oynadığı oyunlar bulunan dizelge şöyle: Hamlet, Kükreyen Fare, Kurtuluştan Sonra, Nâzım, Halkın Ekmeği, Suikast, Örümcek Kadının Öpücüğü, Boğulma ya da Woyzeck, Dava, Şeytanistan, Ölümsüz Şarkı, Devrimi Çok Sevmiştik, Yitik, Çölde Yarış, Hoş Geldin Bebek, Ölüm Uykudaydı, Mavileşme, Talan, Kafa Kağıdı, Yargı (20.gösterim yılı), ve son olarak oynadığı tek kişilik – büyük ses getiren oyun: Özkıyım…

Zafer Diper Nereli? Zafer Diper Kaç Yaşında?

1 Ocak 1946 yılında İstanbul’da doğmuş olan deneyimli oyuncu şu an 72 yaşındadır. Zafer Diper İstanbulludur.

Zafer Diper’in Yer Aldığı Diziler ve Filmler

2014 – Cinayet (Dizi)
2013 – Bu İşte Bir Yalnızlık Var (Film)
2013 – Ben Onu Çok Sevdim (Dizi)
2013 – Bebek İşi (Dizi)
2011 – Huzurum Kalmadı (Dizi)
2011 – Gişe Memuru (Dizi)
2010 – Kurtlar Vadisi Filistin (Film)
2010 – Kalp Ağrısı (Dizi)
2009 / 2017 – Arka Sokaklar (Dizi)
2008 – Paramparça Aşklar (Dizi)
2006 – Polis (Film)
2006 – Gülpare (Dizi)
2002 – Sırlar Dünyası (Dizi)

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler