Ana SayfaÜnlülerYonca Lodi: Komedi Dizisinde Yer Almak İstiyorum!

İlgili Postlar

Yonca Lodi: Komedi Dizisinde Yer Almak İstiyorum!

Yonca Lodi: Komedi dizisinde yer almak istiyorum! 20 yıldır müzik piyasasının içinde yer alan ünlü şarkıcı Yonca Lodi, verdiği röportajda samimi açıklamalarda bulundu. Yeni albümü “Fazla Aşk” ile hayranlarıyla buluşan sevilen şarkıcı, kalıcılığın sırlarını anlattı. Uzun düredir senaryo yazdığını itiraf eden Yonca Lodi, dizi oyunculuğuna sıcak baktığını ifade etti. İşte haberimiz hakkında merak ettiğiniz tüm ayrıntılar…

Yonca Lodi Evlilik Defterini Kapattı!

Yonca Lodi: Komedi dizisinde yer almak istiyorum!

Yonca Lodi: Komedi dizisinde yer almak istiyorum! “Fazla Aşk” ismini verdiği yeni albümüyle müzik piyasasına geri dönen sevilen şarkıcı Yonca Lodi, Milliyet Gazetesine verdiği röportajda samimi açıklamalar yaptı.

Tam bir aşk albümü yaptığını ifade eden Yonca Lodi, 20 yıldır müzik piyasasında kalıcı olmasının sırrını Tek sebebi, samimi ve gerçek olmak. İşinizden beslenmeniz gerekiyor. Şarkılarımla konuşurum” olarak açıkladı.

İşte sevilen şarkıcı Yonca Lodi’nin o röportajı…

Yonca Lodi, verdiği röportajda kalıcılığın sırlarını anlattı.Yonca Lodi, verdiği röportaj da kalıcılığın sırlarını anlattı.
Yonca Lodi, verdiği röportajda kalıcılığın sırlarını anlattı.

Yonca Lodi Kimdir?

Aşkın sürünme, gurur ve mutluluk gibi her halini söyledim

‘Fazla Aşk’ albümünün hikayesi nedir?

Şarkıların içinde aşkın sürünme, gurur ve mutluluk gibi her halini söyledim. Eğer albümün içinde ‘Fazla Aşk’ diye bir şarkı olmasaydı bile adını yine böyle koyabilirdik. Tam bir aşk albümü… Kendimi hep bir hikaye anlatıcısı olarak tarif ettim. Hikayeleri anlatan oyuncuyum. Her albümümde farklı bir hikaye oluyor, bu defa aşkı anlattım.

20 yıldır sektörün içindesiniz, albümlerin eskisi kadar maddi kazanç getirmemesi sizi üzüyor mu?

Manevi hazzı her şeyin üzerinde… Yapacağım işleri maddiyata göre belirlemiyorum. “Para kazanır mıyım?” diye albüm çıkarmıyorum. Bu dinleyicilerime olan borcum… Bir hikayeyi tek şarkıyla anlatamayacağım için albüm çıkarıyorum. Sevenlerimin alkışlarından aldığım hazzın, hiçbir maddi karşılığı yok.

İngiltere ve Fransa’da telif yasalarından ciddi rakamlar kazanılıyor. Türkiye’deki gelirlerin düşük olmasının sebepleri ne?

Bu ülkenin evladı olmaktan her zaman gurur duyuyorum. Başka yerlere benzemeye kalkarsak, bunun sonu yok. Bizim bulunduğumuz çevreyi ve şartları değiştirmemiz gerekli. Ancak telif yasası tek başıma değiştirebileceğim bir konu değil. Hep beraber hareket edebildiğimiz gün, bu şartlar da yerine oturacaktır.

Müzik sektörünün durumunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Her şey çok zorlaştı. Üretim azaldı. Dijital platforma yetişeceğiz diye kötü işler de çıkıyor. Bazen sadece acı satıyor. Bu da bir dönem ve değişecek. Akustik müziğin yeri her zaman farklı… İyi şarkı bir şekilde yerini alır.

20 yıl benden birşey götürmedi

20 yıl sizden neler alıp götürdü?

Benden bir şey götürmedi, sevdiğim işi yapıyorum. Dünyaya bir daha gelsem yine bu mesleği seçerdim. Dışarıdan hayatımız kolay görünür ama hasta ve acınız olduğunda bile sahneye çıkmak zorunda kalırsınız. Mesaisi olmayan bir iş. Kendi markan için çalışman gerekiyor. Yonca olarak Yonca Lodi’ye hizmet ediyorum.

Hiç keşkeniz oldu mu?

İlk albüm çıkardığımda, çocuk yaşlarda sayılırdım. Şarkı söylüyordum ama stüdyoda nasıl söylenir hiçbir bilgim yoktu. Zaman içinde pişiyorsunuz. ‘İlk albüm zamanları şunu şöyle yapmasaydım’ dediğim oldu ama keşkelerim olmadı.

Kalıcı olmanın sırrı ne?

Samimi ve gerçek olmak. İşinizden beslenmeniz gerekiyor. Şarkılarımla konuşurum. İnsanlar kimin gerçek ve kimin işini aşkla yaptığını biliyorlar.

Yıllardır polemiğe girmediniz. Sektörün içinde olan biri olarak, bu durumu nasıl karşılıyorsunuz?

İşini iyi yapan herkese saygım var. Bu işi yapan insanın içinde kötülük barınmaz. Kimse benim huzurumu bozmasın, ben de kimsenin bozmam. Yalansız ve dolansız ilişkiler kurmaya çalışıyorum.

Uzun zamandır senaryo yazıyorum

Müzik dışında bir şeyler düşünüyor musunuz?

Parayla ilgili olan şeyler bana saçma görünüyor. Uzun zamandır senaryo yazıyorum. Çok şey birikti… Belki sanatın farklı bir konusu olabilir.

Diz oyunculuğu düşünüyor musunuz?

Bir komedi istiyorum. Sakin ve ciddi gibi görünüyorum ama muzip biriyimdir. Komediyle şaşırtabilirim.

Estetiğe bakışınız nasıl?

Estetik yaptıranların cesaretine saygı duyuyorum. Tıbbın insanlara sunduğu en önemli şeylerden biri… Korkmasam yaptırırım (Gülüyor). Yüzümdeki çizgiyi seviyorum, o bana yıllar içinde bir şeyleri hatırlatıyor. Güzel yaşlanmayı başara-bilmek, meziyet.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler