Ana SayfaKimdirYıldırım Bekçi kimdir?

İlgili Postlar

Yıldırım Bekçi kimdir?

Usta ses sanatçısı Yıldırım Bekçi kimdir? Geçtiğimiz günlerde kendisinden 30 yaş küçük olan öğrencisi ile nikah masasına oturan ve bu haberle gündem olan Yıldırım Bekçi’nin kim olduğu merak edilmeye başlandı. Yıldırım Bekçi hakkında merak edilen her şeyi sizler için araştırdık Detaylar haberimizde…

Yıldırım Bekçi, 1959 yılında Samsun’da dünyaya geldi. Müzik hayatına, 1974 yılında başladı. Kariyerindeki ilk adımını, Samsun Musiki Cemiyeti’nde attı. Cavit Ersoy’dan müzik eğitimi alan Yıldırım Bekçi, Taner Çağlayan şefliğindeki koroda iki yıla yakın görev yaptı.

Yıldırım Bekçi, 1975 yılında İstanbul Belediye Konservatuvarı sınavına girdi. Bu sınavı kazandı. Konservatuvarda okurken, Samsun Musiki Cemiyeti’ndeki görevine devam etti. Cemiyet’te, Emin Ongan ile birlikte çalıştı.

Askerlik görevini tamamlayan Yıldırım Bekçi, 1981 yılında askerden döndükten sonra TRT Ankara Radyosu’nda görev almaya başladı. Bekçi, 1989 yılında ise, TRT İstanbul Radyosu’na atandı. Kariyerinde başarı basamaklarını hızla tırmanan Yıldırım Bekçi, 1990 yılında tek albümünü “Düşündüğüm Biri Var” ismi ile çıkardı.

Müzik dünyasında başarılı çalışmalara imza atan Yıldırım Bekçi, 1994 yılında “Denizciler Geliyor” isimli dizide de rol aldı. Ardından, İsmail Dede Efendi’nin yaşamını konu alan bir belgeselde rol aldı.

Yıldırım Bekçi, 1989 yılında atandığı TRT İstanbul Radyosu’ndaki görevinden, kendi özel işleri nedeni ile 1998 yılında ayrıldı. Sanat yaşamına hala daha devam eden Yıldırım Bekçi, sahne çalışmalarını sürdürüyor.

Yıldırım Bekçi, 2018 yılı Mart ayında kendisinden 30 yaş küçük sevgilisi ile nikah masasına oturdu.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler