Ana SayfaÜnlülerYasağa İlk Tepki Ondan Geldi!

İlgili Postlar

Yasağa İlk Tepki Ondan Geldi!

 

 TRT Yayın Denetleme ve Koordinasyon Kurulu Başkanlığı yaptığı denetimler sonucu 142 Türkçe, 66 Kürtçe şarkıyı sözleri nedeniyle yayınlamama kararı aldı. Şarkıları yasaklananlar arasında Nazan Öncel, Nükhet Duru, Onur Akın, Sıla, Bengü, Berkay, Demet Akalın gibi sanatçı ve şarkıcılar yer aldı. Bu yasağa ilk tepki konuyu sosyal medya üzerinden öğrenen şarkıcı Demet Akalın’dan geldi.

TRT’den Açıklama Yapıldı

TRT’nin yasaklananları arasında Sıla, Bengü ve Koray Avcı da var. Yasak kararının tepki görmesinin ardından Twitter’dan bir açıklama yayınlayan TRT, ”TRT’de 2016 yılında konusunun uzmanları tarafından denetlenen 32.848 program içerisinden sadece 2 TV programı, 30 TV reklam spotu, 8 radyo reklam spotu ve 208 müzik eseri yasal gerekçelerle yayınlanmamıştır. Türkiye Radyo Televizyon Kurumu’nun günümüzde bir sanatçıyı yasaklaması söz konusu değildir ve ismi geçen sanatçıların eserleri TRT’nin değişik mecralarında halen yayınlanmaktadır” dedi.

İlk tepki Demet Akalın’dan geldi: Allah Allah, neden ve nasıl yasaklanmışım!? Doğru mu TRT?

Çok Sayıda İsme Yasak Geldi

TRT’den aralarında ünlü sanatçılar; Sıla, Berkay, Bengü, Demet Akalın ve Nükhet Duru’nun da bulunduğu çok sayıda isme yasak geldi.

Pek çok şarkıcıyla birlikte kendisine de gelen TRT yasağını sosyal medya üzerinden öğrenen şarkıcı Demet Akalın yasağa tepki gösterdi. ‘Ah Ulan Sevda’ isimli parçası yasaklılar listesinde bulunan şarkıcı Akalın, sosyal medya hesabından TRT’ye böyle seslendi:  Allah Allah, neden ve nasıl yasaklanmışım!? Doğru mu TRT?

 

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler