Ana SayfaKültür ve SanatFilmlerYapımı Tam 7 Yıl Süren Bir Film:''Loving Vincent''

İlgili Postlar

Yapımı Tam 7 Yıl Süren Bir Film:”Loving Vincent”

Vizyon tarihi 29 Aralık 2017 (1s 35dk)

Yönetmen Dorota Kobiela, Hugh Welchman

Oyuncular: Douglas Booth, Chris O’Dowd, Saoirse Ronan

Tür Animasyon, Biyografik

Ülke İngiltere, Polonya

ÖZET VE DETAYLAR

Film, Van Gogh’un 17 yaşındayken tablosunu yapmış olduğu Armand Roulin üzerinden ilerliyor. van Gogh’un Fransa, Auvers’te öldüğü haberi, eskiden yaşadığı Arles kasabasına ulaşır. van Gogh ile yakın arkadaş olan emektar postacının oğlu Armand, babasının ısrarları sonucu taziye mektubunu van Gogh’un ağabeyi Theo’ya götürmeye razı gelir. Paris’e vardığında Theo’nun da kardeşinin ardından vefat ettiğini öğrenince mektubu verebileceği bir akraba aramaya başlar. Bu yolculukta ünlü ressamın son günlerini ve ölümünün esrarını da aydınlatmaya başlayacaktır…

FİLMİN FRAGMANI

FİLMİN YAPIM AŞAMASI HAKKINDA BİLGİLER

Vincent van Gogh’un sıra dışı hayatını ve esrarengiz ölümünü ressamın kendi eserleriyle anlatmasıyla bambaşka bir deneyim yaşatmaya hazırlanan Loving Vincent’ın yedi yıla yakın süren yapım süreci filmin neden bu kadar eşsiz olduğunu anlatır nitelikte.

Loving Vincent, bu yılın merakla beklenen bağımsız animasyonlarından birisi ve şu ana kadar dünya çapında 20 milyon doların üzerinde hasılat yapmış durumda. Geçtiğimiz günlerde Altın Küre adaylığı kazanan ve Animasyon dalında Oscar’a aday olmasına kesin gözle bakılan Loving Vincent, van Gogh’un yağlı boya çizimlerinin 65 bin karesiyle birlikte ressamın koyu renklerini ve kendine özgü fırça dokunuşlarının elle anime edilmesiyle ortaya çıkmış birproje. Ancak bu çalışma, bahsini ettiğimiz eşsiz filmin yalnızca tek katmanı.

Pek çok farklı kuruluş tarafından yılın en iyi animasyonu olarak gösterilen Loving Vincent’ın bu denli başarılı olması elbette ki yılların emeği ve adanmışlığıyla mümkün olmuş. Polonyalı ressam Dorota Kobiela, yola yedi yıl önce Kickstarter’da başlattığı kısa film konseptiyle çıkmış. Daha sonra Peter and the Wolf’la kısa animasyon film dalında Oscar kazanan İngiliz yapımcı Hugh Welchman‘la yolları kesişen Kobiela, Polonya Film Enstitüsü’nden de destek almasının ardından projeyi uzun metraja dönüştürme kararı almış.

Loving Vincent’ın 7 Farklı Senaryo Versiyonu Varmış

Bir ressamın hikayesini yine ressamın kendi eserlerini kullanarak anlatmak için portreleri içinde en kişisel olanları seçmenin gerekliliğinden bahseden Polonyalı sanatçı, van Gogh’un kardeşi Theo’yla olan mektuplaşmalarını hayatının karanlık bir dönemindeyken oldukça ilham verici bulmuş ve çıkış noktası da bu mektuplar olmuş. Mektupların Welchman’ı da yakalamasının ardından ikili, 7 farklı senaryo versiyonu oluşturmuş ve tablolarla kendi hikayelerini iç içe geçirmek için uğraşmaya başlamışlar.

Hikayenin oluşmasından sonra aralarında Saoirse Ronan ve Aidan Turner‘ın da yer aldığı oyuncularla 60 dakikaya yakın canlı aksiyon çekimlere geçilmiş ve bu süreç yaklaşık dört hafta sürmüş. Canlı aksiyon çekimlerin ardından kurguyla birlikte çizimlerin animasyonla birleşeceği kısım için hazırlıklar yapılmış ve altı aylık bu sürecin ardından filmin en zor kısmı başlamış: van Gogh’un yağlı boyalarının animasyonla buluşması.

Loving Vincent’ın Açılış Sahnesi Tam 18 Ayda Tamamlanmış

77’si van Gogh’un orijinal tabloların direkt referans alındığı, diğerlerinin ise tabloların filmdeki duruma göre günün saatlerinin ya da mevsimin değiştirilerek yeniden çizildiği yüzlerce tablonun aralarında yönetmen Dorota Kobiela’nın da bulunduğu 125 kişilik ressam ekibi tarafından yeniden resmedilmesi ise yaklaşık 2 yıl sürmüş. Ancak yönetmenler bu uzun süreçten şikayetçi değiller, aksine bunun doğal bir süreç olduğunu düşünüyorlar.

Welchman’a göre van Gogh, tarz itibariyle animasyona pek yatkın: ‘Vincent, tabloları çizerken çok hızlıydı ve yalnızca iki saatte bitirirdi. Bu sayede çizimlerinden size doğru bir enerjinin varlığını hissedebilirsiniz. Onun tablolarına baktığınızda neredeyse tablonun içinde hareket olduğunu söyleyebilirsiniz. Yani van Gogh’un tarzı animasyon için çok uygun ve onun çizimleri bizi animasyon konusunda yönlendirdi.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler