Ana SayfaDünyaVergiden Kaçamadı!

İlgili Postlar

Vergiden Kaçamadı!

90’lı yılların sonlarına doğru büyük bir patlama yapan Latin pop ve Latin rock müzik furyasındaki en önemli isimlerden biri olan Kolombiyalı şarkıcı Shakira, İspanyol vergi idaresine 2011’den beri borçlu olduğu 32 milyon doları (yaklaşık 120 milyon lira) nihayet ödedi.

İspanyol futbolcu Gerard Pique ile birlikteliği sebebiyle Barcelona’da yaşayan Shakira, 2011-2014 yılları arasında ikamet ettiği ülkeye hiç vergi ödememişti. İspanyol El Periodico Gazetesi’nin haberine göre; 41 yaşındaki sanatçı, İspanyol vergi idaresine 2011’den beri borçlu olduğu 32 milyon doları nihayet ödedi. Vergi borçlarının zamanında ödenmemesi yüzünden borca ekstra faiz de uygulandı. Shakira-Pique çiftinin iki erkek çocuğu bulunuyor.

Ekstra Faiz Uygulandı

İspanyol vergi makamları, geçen yıl Shakira hakkında çıkan vergi kaçakçılığı iddialarının ardından, şarkıcının 2011-2014 yılları arasındaki mali kayıtlarının incelenmesini istemişti. La Vanguardia’da yer alan habere göre, incelemelerin ardından vergi dairesi Shakira’nın bu dönemde İspanya’da yaşadığını ve sadece ülke içinde elde edilen kazançlar için değil, dünya çapındaki kazançları için de vergi ödemesi gerektiğini ya da hapis cezasına çarptırılabileceğini bildirmişti. Sevilen yıldız, vergi borçlarının zamanında ödemediği için borca ekstra faiz de uygulandı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler