Ana SayfaKimdirVeda Yurtsever İpek kimdir?

İlgili Postlar

Veda Yurtsever İpek kimdir?

Güzelliğiyle kendine hayran bıraktıran Veda Yurtsever İpek kimdir? Sanat dünyasına katkılarıyla adını sıkça duyduğumuz Veda Yurtsever İpek hangi burç?

Veda Yurtsever İpek aslen nerelidir? Veda Yurtsever İpek kaç yaşında? Veda Yurtsever İpek hangi burç?

1 Ocak 1969’da Bingöl’de dünyaya gelen Veda Yurtsever İpek aslen Bingöl’lüdür. 50 yaşında olan tecrübeli oyuncu Oğlak burcudur.

Veda Yurtsever İpek kimdir?

Veda Yurtsever İpek, 1 Ocak 1969 yılında Bingöl’de dünyaya geldi. Veda Yurtsever İpek’in küçük yaşlarından beri tiyatroya ilgisi bulunmaktaydı.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra Veda Yurtsever İpek,  Diyarbakır Devlet Tiyatrosu’nu kazandığında hem burada hem de İstanbul, Ankara Devlet Tiyatroları’nda oynanan oyunlarda rol almıştır.

Veda Yurtsever İpek, İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda yönetmenlik yapmıştır. Ayrıca Müjdat Gezen Sanat Merkezi Konservatuar Bölümü öğrencilerinin tiyatro derslerine giren Veda Yurtsever İpek, eğitmenlik yaparak hem oyunculuk hem de eğitmenlik kariyerini başarıyla devam ettirmiştir.

Küçüklük dönemlerinden beri var olan tiyatro sevgisi onun iyi ve başarılı bir oyuncu olmasına vesile olmuştur. Eskişehir’de oyunculuk eğitimi alan Veda Yurtsever İpek ailesi tarafından kesinlikle onay verilmemesine rağmen oyuncu olma kararından vazgeçmemiştir.

Diyarbakır Devlet Tiyatrosu’nda sahnelenen oyunları izleyebilmek için harçlıklarını biriktirip, oyunları izlemeye gidermiş. Cebindeki son parayla Eskişehir’e giden İpek, burada üniversite eğitimini oyunculuk üzerine almıştır. Çok eksikleri olmasına rağmen eğitimini tamamlamak için çok çalışmış ve çok başarılı olmuştur.

Okulun hemen ardından Diyarbakır Devlet Tiyatroları’nı kazanan İpek, burada oyunculuğa başlamış ve çeşitli oyunlarda rol alarak oyunculuk kariyerini başlatmıştır. Oyunlarda rol almanın yanında, pek çok oyuncu adayına dersler de vermiştir.

Veda Yurtsever İpek’in dizileri ilk olarak Beyaz Karanfil ile başlar. Buradaki rolünün ardından İki Aile projesinde yer almıştır. Fatmagül’ün Suçu Ne dizisinde de rol alan oyuncu şu anda Kırgın Çiçekler dizisinde Nazan karakterini canlandırmaktadır.

Eğitimini tamamladıktan sonra yeniden Diyarbakır’a dönen ve burada Diyarbakır Devlet Tiyatrosunda çalışmaya başlayan Veda Yurtsever, çok sayıda oyunda sahne almıştır. Kanal D ekranlarında yayınlanan ve bir dönem oldukça geniş bir izleyici kitlesine ulaşan Fatmagül’ün Suçu Ne dizisinde kamera karşısına geçen Veda Yurtsever İpek, bu diziden sonra ATV ekranlarında yayınlanmaya başlayan Kırgın Çiçekler de izleyici ile buluşmuştur.

Veda Yurtsever İpek dizileri

  • Kırgın Çiçekler
  • Fatmagül’ün Suçu Ne
  • İki Aile
  • Beyaz Karanfil

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler