Ana SayfaYaşamModaVazgeçilmez Şal Modelleri

İlgili Postlar

Vazgeçilmez Şal Modelleri

Şal kullanan kadınlar için internette yer alan sayısız web sitesi içerisinden farklı farklı şal modelleri bulmak son derece kolaydır. Ancak en iyisini bulmak için kapsamlı bir araştırma gerekir. Elbette ki herkesin favorisi farklı olabilir fakat bütün bu şal çeşitleri arasından en çok tercih edileni hangisidir dersiniz? Eğer kafanızda “Şal alırken nelere dikkat edilmeli?” gibi bazı sorular varsa doğru yerdesiniz demektir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Şal nedir?” sorusunu cevaplamakla başlayalım. Şal, kadınların omuzlarını ve başlarını örtmek için kullandıkları, çeşitli kumaş ve renklerde olabilen kıyafete verilen isimdir. Çoğunlukla dikdörtgen ve kare şekillerde olsa da üçgen şeklinde şallar da mevcuttur. Günümüzde birçok farklı amaçlarla kullanılabilen bu kıyafet aksesuarları, çoğunlukla vücudun üst kısmını kapatmak için kadınlar tarafından tercih edilir. Şal çeşitleri arasında en popüler kumaşlar şu şekilde sıralanabilir:

  • İpek
  • Polyester
  • Kaşmir
  • Medine ipeği
  • Krep
  • Penye

Özellikle tesettür giyimin vazgeçilmezi olan şal, içinde rahat edilmesi gereken bir aksesuardır. Zira eğer yanlış mevsimde yanlış şekilde kullanılırsa, kişiyi aşırı terletebilir veya üşütebilir. Diğer yandan kendinize en uygun şal modelleri seçimi yaparken şal bağlama teknikleri arasından da size hitap edeni bulabilirsiniz. Böylece hem istediğiniz görüntüye kavuşabilir hem de şalınızın sabit kalacağından ve sizi sıkmayacağından emin olursunuz.

 

Şal ve Eşarp Arasındaki Farklar

Tesettür giyim dendiğinde şal da eşarp da akla gelebilir. Bu ikisi birbiri yerine kullanılabilse de tamamen aynı ürün değildir. Eşarp ve şal modelleri arasındaki farklardan bazıları şu şekildedir:

  • Şal, sadece kadınlar tarafından kullanılmaz. Erkekler de omuzlarını vs. kapatmak için şal kullanabilir.
  • Eşarp, şal gibi örtünmek amacıyla kullanılamayacak kadar ince ve hafiftir.
  • Şal, çoğunlukla eşarptan daha büyüktür. Eşarplar küçük olabilirler ve bu sebeple bandana olarak da kullanılabilirler.
  • Eşarplar çoğunlukla bir tek bağlama stiline sahiptir. Şallar ise farklı şekillerde bağlanabilir.
  • Şal daha dinamik bir izlenim verirken eşarp daha lüks ve asil bir izlenim verir. 

Kendinize uygun şal modelleri arasından seçim yaparken eşarplara da göz atmanızda yarar vardır. Zira aradığınız özellikleri şallar arasında bulamazsanız belki de eşarplar arasında bulabilirsiniz. Özellikle yaz aylarında veya evin içinde takılabilecek hafif bir ürün arayanlar için eşarplar günü kurtaracaktır. Şal ise çoğunlukla daha ağır olmasına rağmen daha genç gösterir ve eşarba kıyasla şalların daha sportif bir havası vardır.

 

Şal Fiyatları

Kumaş ve dikim kalitesi, şalın boyutu, markası, sektörün arz-talep dengesi gibi birçok farklı faktör şal fiyatları üzerinde pozitif veya negatif bir etkiye sahip olabilir. Kendiniz için en uygun fiyatları şalı bulmak için küçük bir market araştırması yapmanızda yarar vardır. Bu araştırmayı yapmadan önce şal fiyatlarını etkileyen faktörleri ve günümüz ekonomisini araştırmanızda büyük fayda vardır. Market incelemenizi, internet üzerinden arama çubuğuna “şal satın al” gibi yönlendirmeler yazarak veya fiziksel olarak mağazalara gidip modeller inceleyerek yapabilirsiniz. 

Market araştırmanızı yapmadan önce kendiniz için bir bütçe belirlemeniz en doğrusu olacaktır. Ayrıca kendiniz için en uygun şal kumaşını, desenini ve rengini belirlemeniz de işinizi kolaylaştırır. Böylece ne aradığınızı bilir, araştırmanızı buna göre yönlendirirsiniz. Mooncorn, her bütçe için en uygun ve en kaliteli şal modelleri arasından seçim yapmayı sağlar.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler