Ana SayfaYaşamModaŞal Alırken Nelere Dikkat Edilmesi Gerekir?

İlgili Postlar

Şal Alırken Nelere Dikkat Edilmesi Gerekir?

Şal Alırken Nelere Dikkat Edilmesi Gerekir?

Son zamanlarda tesettür modası giderek daha fazla büyümeye ve gelişmeye başladı. Bununla birlikte şal modelleri çeşitleri de arttı. Diğer yandan kusursuz bir kombinde şal, düzensiz görünümün son dokunuşudur. Dolayısıyla pek çok kadın bu aksesuarı kullanmaktan büyük keyif alır. Aynı zamanda son zamanlarda şallar, bir hediye olarak da takdim edilmeye başlanmıştır. Durum böyleyken şu sorunun cevabının merak edilmesi şaşırtıcı olmaz: Şal alırken nelere dikkat edilmesi gerekir?  

  • Öncelikle renklerin ve şekillerin uyumunu göz önünde bulundurmak gerekir. 
  • Şal kumaşının yapısı ve türü önemlidir. 
  • Eşarbınız her anlamda işlevsel olmalıdır.
  • Bir günün kombin tercihine göre doğru seçimi yapmalısınız.
  • Son olarak seçim yaparken kumaş kalitesine dikkat etmek gerekir. 

Her bütçeye uygun farklı çeşitlerde ve kademeli fiyatlarda şal modelleri, Mooncorn sitesinde bulunmaktadır. Hal böyle olunca da bu erişilebilir parçalar tüm tesettür kullanıcıları için bir kurtarıcı olarak görülmektedir.

 

Şal Modelini Nasıl Seçeriz?

Başörtüsü takmayı tercih eden kadınlar için şal modelleri oldukça önemlidir. Bu modeller, türban ve eşarp kullanmak kadar da zor değildir. Şal modeli seçmek oldukça basit bir iştir ancak bazı püf noktaları atlamamak gerekir. Örneğin, kolayca şekillendirilebilmesi adına yumuşak bir kumaşa sahip olması gerekir. Çünkü sert kumaşlardan yapılan şallara şekil vermek zordur. Ek olarak, bir kumaşın çok yumuşak olması da pek iyi değildir. Çünkü yumuşak kumaşların kalıplanması da kolay değildir. Rüzgârlı havalarda hızlıca bozulma riski vardır. 

Şal türleri için kumaş seçimi de işlevsellik ve kullanım kolaylığı açısından oldukça önemlidir. Örneğin, kadınlar yazın terletmeyen kumaşlar tercih etmektedir. Dolayısıyla şal çeşitleri içinden yaz mevsimine uygun olanları seçerler. Diğer yandan doğru tercih ile kullanıcılar, aşırı tüketimin önüne de geçebilirler. Bu nedenle şal modelleri arasından doğru seçimi yapmak oldukça önemlidir. 

Tüm bunlara ek olarak tercih edilen kumaşın kaygan olmaması gerekmektedir. Bu muhtemelen tesettürlü bayanlar için dikkat edilmesi gereken en önemli özelliktir. Kaydırmaz yapıya sahip kumaşlar sayesinde şalınızı her dakika düzeltmek zorunda kalmazsınız.

 

Şallarda Kumaş Yapısı Nasıl Olmalıdır?

Öncelikle şal seçerken ürünün kumaş yapısını incelemelisiniz. Farklı kumaşların farklı işlevleri vardır. Bunu her zaman göz önünde bulundurarak kendinize en uygun şal kumaşını seçebilirsiniz. İpek, kaşmir ve sayısız kumaş arasından favori seçiminizi yapabilirsiniz.

İsterseniz polyester yerine pamuk kullanmak da mümkündür. Şal modelleri seçilirken akılda tutulması gereken tek şey, kaygan şal satın almaktan kaçınmaktır. Bunun nedeni polyester kumaş gibi yapısal olarak kaygan olan kumaşlardan uzak durmalısınız. Çünkü bu kayma durumu gün içinde sizi rahatsız edebilir. Ayrıca kaygan kumaşlı ürünler kolayca terletme eğilimindedir ve hiç rahat değildir. Ancak pamuklu kumaştan yapılmış bir eşarp modeli her zaman yanınızda olacak ve sizi asla yarı yolda bırakmayacaktır. 

Şal modelleri seçiminde Mooncorn kalitesinden şüpheniz olmasın. Gerek şal fiyatları gerek modelleri ile alanında bir numaradır. Birbirinden güzel ve bütçe dostu şal modelleri için siteyi ziyaret edebilirsiniz.

  

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler