Ana SayfaÜnlülerUygur Sanat Tiyatrosu'nun Yeni Oyunu Başlıyor!

İlgili Postlar

Uygur Sanat Tiyatrosu’nun Yeni Oyunu Başlıyor!

Uygur Sanat Tiyatrosu’nun yeni oyunu başlıyor! 14 Aralık Cuma günü Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde prömiyer yapmaya hazırlanan Uygur Sanat Tiyatrosu, Çat Kapı isimli oyunla tiyatro severlerin karşısına çıkacak. Merakla beklenen oyunun konusu nedir? Hangi oyuncular rol alıyor? İşte haberimiz hakkında merak ettiğiniz tüm detaylar…

İBB Şehir Tiyatroları’nın Yeni Oyunu “Felatun Bey ile Rakım Efendi”

Uygur Sanat Tiyatrosu’nun yeni oyunu başlıyor!

Uygur Sanat Tiyatrosu’nun yeni oyunu başlıyor! 14 Aralık Cuma günü Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde Çat Kapı adlı yeni oyunuyla perdesini açmaya hazırlama Uygur Sanat Tiyatrosu, çok sevilen Come Blow Your Horn adlı oyunun çevirisiyle sanat severlerle buluşacak.

ÇAT KAPI, Geçtiğimiz Ağustos ayında hayatını kaybeden; mizah ve drama dallarında karakterlerin iç gözlemlerini ön plana çıkaran eserleriyle tanınan ve Broadway’in en popüler oyun yazarlarından biri olan Amerikalı Nell Simon’un,  Come Blow Your Horn adlı oyununun Bilge Koloğlu tarafından yapılan çevirisiyle sahneye aktarılacak.

Uygur Sanat Tiyatrosu'nun Çat Kapı Oyunu Bu Akşam Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde...
Uygur Sanat Tiyatrosu’nun Çat Kapı Oyunu Bu Akşam Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde…

 

Çat Kapı oyununun konusu

Yönetmenliğini Bora Seçkin’in yaptığı Çat Kapı oyununda; Ümit Yesin, Bilge Şen, Somer Karvan, Lemi Filozof, Burcu Tuna, Burcu Cavrar ve Güray Yazıcı gibi başarılı oyuncular yer alacak.

14 Aralık Cuma günü yapılacak olan Prömiyer gecesinden haftalar önce biletleri tükenen oyunun konusu ise şu şekilde:

30’lu yaşlarının başında ve kendi bekar evinde lüks bir yaşam süren Alan Baker; gece hayatına, eğlenceye düşkün, kızları cezbeden, çekici, genç bir bekar erkektir. Babasının patronu olduğu işte ise arada sırada gözüken Baker, kaygısız hayat tarzıyla dikkat çeker.

Alan Baker’ın bu kaygısız hayatı; 21 yaşındaki erkek kardeşi Buddy Baker’in ailesiyle birlikte yaşadığı evden kaçıp, habersizce kendi evine yerleşmesiyle değişir.

Sorumluluk sahibi, prensipli, utangaç ve çekingen tavırlı bir genç olan Buddy’nin hayatı ise; Alan’ın onu gece hayatı ile tanıştırması ile büyük bir değişim gösterir.

Küçük oğlu Buddy’nin, 30 yaşında hala bekar olan serseri abisine dönüşmesinden endişe duyan babalarının, bir diğer endişesi ise aile işlerini sorumsuz davranışları ile tehlikeye atması ve önemli bir kar kaybına sebep olmasıdır.

İki oğlunun da evden taşınmasıyla çok mutsuz olan anne ise; histerik bakış açısı, yanlış tepkiler ve bir dizi romantik talihsizlikler sayesinde komedi dolu bir kaos yaratır.

Alan’ın kız arkadaşı Connie’nin, ondan önce bir ara ilişki yaşadığı üst kat komşusu Peggy’nin, annelerinin ve de babalarının eve gelmesi ile işler daha da karmaşık bir hale gelir.

Sevgilisi Alan’ı, çapkın bir erkekten sorumluluk sahibi bir yetişkine dönüştürmeye çalışan Connie, çabaları olumlu sonuç vermeyince ondan uzaklaşır. Halbuki; Connie’nin kendisini terk etmesinden korkan Alan, tüm bağımlılıklarından uzaklaşmaya başlamıştır bile.

Buddy yaşadığı değişimin etkisiyle çok iyi vakit geçirmeye başlarken, Alan; bu çekici hayat tarzını bırakması için kardeşini uyarır.

Ailesi ile yaşadığı tartışmadan sonra sevgilisi Connie’ye evlenme teklifi eden Alan, bu hareketiyle herkese şok yaşatır.

Collie ile kısa süre içinde evlenen Alan, aile şirketlerindeki görevinde çok ciddi şekilde çalışmaya başlar ve bekar evini erkek kardeşi Buddy’ye bırakır.

14 Aralık Cuma günü prömiyer yapacak!

İzleyiciyi hem duygulandıracak, hem de oldukça eğlendirecek Çat Kapı oyunu; 14 Aralık Cuma akşamından itibaren Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde tiyatro severlerle buluşacak.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler