Ana SayfaKültür ve SanatUsta sanatçılar 40 yıl sonra aynı sahnede buluştu

İlgili Postlar

Usta sanatçılar 40 yıl sonra aynı sahnede buluştu

Absürd komedinin en güzel örneklerinden Eugene Ionesco’nun “Kral Ölüyor” isimli oyun, dramaturji ve metin çalışmasıyla “Kral” ismi ile 6 Mart Salı günü Artı Sahne’de izleyici ile buluştu. Oyun, iki usta ismi 40 yıl sonra aynı sahnede buluşturdu. Detaylar haberimizde…

Kral oyunu sahnede

Tiyatro Martı, absürd komedi olan Eugene Ionesco’nun “Kral Ölüyor” isimli oyununu yeni dramaturji ve metin çalışmasıyla “Kral” adı ile Artı Sahne’de gerçekleştirilen prömiyeriyle izleyiciye sundu.

Erdal ve Güzin Özyağcılar 40 yıl sonra ilk kez aynı sahnede

Yönetmenliğini Serkan Üstüner’in üstlendiği “Kral” oyunu, iki usta isim Erdal Özyağcılar ve eşi Güzin Özyağcılar’ı 40 yıl sonra ilk kez aynı sahnede bir arya getirdi.

İlk gösterimi Mecidiyeköy Artı Sahne’de gerçekleşen “Kral” oyununu izlemeye, Erdal Özyağcılar ve Güzen Özyağcılar çiftini yalnız bırakmak istemeyen çok sayıda ünlü isim geldi.

Kral oyunu oyuncuları ve rolleri

Oyunda, kral rolünü Erdal Özyağcılar üstlenirken, kralın ilk eşi 1. kraliçe Margarite’yi ise Güzin Özyağcılar canlandırdı. Kralın ikinci eşi Maria karakterine Nihan Büyükağaç hayat verirken, sarayın cerrahı, celladı, bakteri bilimcisi, astroloğu ve doktoru karakterini ise Barış Kiralıoglu oynadı. Gözde Çetiner’in sarayın hizmetçisi olduğu oyunda, Ferdi Alver ise sarayın muhafızı rolündeydi.

Kral oyunu gösterim takvimi

Kral oyunu prömiyer sonrası 14 Mart Ataköy Yunus Emre Kültür Merkezi, 24 Mart Artı Sahne Mecidiyeköy, 26 Mart Kozzy ve 30 Mart Kadıköy Halk Eğitim’de izleyiciler ile bir araya gelmeye devam edecek.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler