Ana SayfaDedikoduÜnlülerin keşfedilme hikayeleri ile ilgili detaylar...

İlgili Postlar

Ünlülerin keşfedilme hikayeleri ile ilgili detaylar…

Bu isimleri tanımayan yok! Başta magazin gazeteleri olmak üzere sosyal medya üzerinde karşımıza çıkıyorlar. Sıradan hayatları bir anda değişince tüm Türkiye onları tanıdı. İşte ünlülerin keşfedilme hikayeleri…

Lisede hiç popüler olmayan, utangaç, içe dönük Merve Boloğur, kuzeninin ajansındaki bir fotoğraf çekimine gitmişti. Orada tanıştığı ajans sahibi ona kartını vererek Merve Boluğur’un şöhret kapılarını açmıştı.

Fazilet Hanım ve Kızları’nda başrolde yer alan Deniz Baysal, oyunculuğa nasıl başadığını Hürriyet’ten Hakan Gence’ye anlattı. ”Basketbol oynarken burnum kırılmıştı. 18 yaşımda ameliyat oldum. Tiyatro öğretmenim beni ajansa yazdırmak istedi. Yüzümün yarısı mosmor, sargılarla ilk görüşmeye gittim. Ardından fotoğraflarım çekildi. Bir sene sonra İzmir’de çekilen günlük dizi ‘Derin Sular’ için teklif geldi. İtiraf edeyim; beni seçtikten sonra başka kız bakmaya devam etmişler.” diyerek keşfedilme hikayesini anlattı.

Çukur dizisinde Vartolu Sadettin’in unutamadığı tutkulu aşkı Sadiş karakterine hayat veren oyuncu ilk oyunculuk teklifini bir tren yolculuğu sırasında aldığını belirterek şu ifadeleri kullanmıştı: “Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi’ni bitirdim. Bir tren yolculuğu sırasında, tamamen tesadüf eseri, Ahmet Uluçay’la tanıştım, ‘Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak’ filmini çektik beraber. Bu film bana çok güzel bir ödül de getirdi. SİYAD’dan 2004 ‘Umut Vaad Eden Genç Sanatçı’ ödülünü aldım. Daha sonra diziler geldi dedi…

Çukur dizisinde Vartolu karakterine hayat veren Erkan Kolçak Köstendil son dönemin en çok konuşulan oyuncuların başında geliyor. Erkan Kolçak Köstendil, bir dönem kalecilik yapmış olduğu biliniyor. Erkan Kolçak Köstendil oyunculuk hikayesini anlattı; Bursaspor’da kaleciydim. ÖSS’den yüksek puan alamazdım çünkü rakamlarla aram iyi değildi. Spor Akademisi’ne girmek isterdim ama kaleci olduğum için çok hızlı koşamıyordum. Geriye konservatuvar kaldı. Lisedeki hocam Zuhal Köseoğlu beni konservatuvara yönlendirdi. İstanbul’a telefon açıp “Bir çocuk göndersem bakar mısınız?” dedi. Telefonun ucundaki kişi “Biz Bursa’dayız” diye yanıt verdi. 10 dakika sonra Erkan Can ile Ali Sürmeli okula geldi. Erkan Can bana “Shakespeare’i biliyor musun?” diye sordu…

Yaprak Dökümü dizisi ile şöhreti yakalayan Fahriye Evcen’in öyküsü çok ilginç Almanya’da yaşayan Fahriye Evcen, tatil için geldiği Türkiye’de merhum Oya Aydoğan’ın programına seyirci olarak katılmıştı. Daha sonra Oya Aydoğan onu yapımcısı İbrahim Mertoğlu ile tanıştırmıştı. Sonunda dayanamayıp gelen rol tekliflerini kabul etti. Ama asıl büyük çıkışını ‘Yaprak Dökümü’ ile yaptı.

Hazar Ergüçlü, kariyer yolculuğunu ise şöyle anlattı. Genç oyuncu, kendisini tiyatroya psikoloğunun yönlendirdiğini söyledi ”Üniversiteye kadar kötü bir öğrenciydim. Çünkü bu eğitim sisteminde benim gibi bir tipe matematiği o şekilde öğretemezsin. Tuhaftım onlara göre, yaramazdım. 15 yaşına bastığımda terör estirmeye başladım. ‘Beni fark edin’ çığlığıydı aslında bu. ‘Akıllanayım diye beni psikoloğa gönderdiler, psikolog da bu deliliğimi savundu. Beni tiyatroya o yönlendirdi. Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’na kaydoldum. Kendimi buldum, resmen kalbim açıldı orada” dedi.

Yıldız Tilbe’nin hayat hikayesi ise tam anlamıyla bir Yeşilçam filmi senaryosu gibi…Bir pavyonda şarkı söylemeye başlamış Yıldız Tilbe. Mikrofonu eline aldığında yıl 1990’dı. Onun hayatını Sezen Aksu ile tanıştığı an değiştirdi. Sezen Aksu’nun İzmir Fuarı için bulunduğu sırada Yıldız Tilbe Aksu’nun konser afişlerini görür.  Akşam tam sahneye çıkmak üzereyken biri gelip Yıldız Tilbe’nin heyecandan kanını donduran haberi verir: “Sezen Aksu burada” Yıldız Tilbe’nin sesini dinleyen Sezen Aksu, ona vokalisti olmasını teklif eder.. Ondan sonra da Yıldız Tilbe’yi bugünlere getirecek yol açılmış olur.

Burak Özçivit’in keşfedilme hikayesi ise; Burak Özçivit’in babası oğlunun fotoğraflarını ondan habersiz olarak bir modellik yarışmasına gönderdi. Yarışmanın jürisi ise Burak Özçivit’in fotoğraflarını çöpe atmıştı. Burak Özçivit’in fotoğraflarını tesadüfen çöpte bulup beğenince yakışıklı oyuncu modellik yarışmasında ikinci olarak şöhret basamaklarına ilk adımı atmıştı.

 

Sibel Can oryantal olarak başladığı kariyerine şarkıcılık yaparak devam etti ve çok da başarılı oldu

Ebru Gündeş ise çalıştığı atölyede şarkı söyleyerek dikkatleri üzerine çekmiş ve arkadaşı tarafından elinden tutularak bir yapımcıyla tanışmasına yardımcı olmuştu.

Hande Yener şöhretini Hülya Avşar’a borçlu! Modaevine Hülya Avşar’ın gelmesi ile Hande Yener derdini ona anlattı. Hande Yener ile sohbet eden Hülya Avşar ondan bir şarkı söylemesini istedi. Bu şarkı Hande Yener’in hayallerine giden yolu açmasına yetip de artmıştı bile.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler