Ana SayfaÜnlülerÜnlüleri tehdit eden çetenin mağdurları tuzağı anlattı: Özel fotoğraflarını paylaşacağız!

İlgili Postlar

Ünlüleri tehdit eden çetenin mağdurları tuzağı anlattı: Özel fotoğraflarını paylaşacağız!

Ünlüleri tehdit eden çetenin mağdurları tuzağı anlattı: Özel fotoğraflarını paylaşacağız! Ünlü isimlerin sosyal medya hesaplarını çalan ve çökertilen çetenin mağduru ünlü isimler, nasıl tuzağa düşürüldüklerini anlatı. Detaylar haberimizde…

O çete çökertildi

Ünlü isimlerin sosyal medya hesaplarını “fishing” yani “olta” yöntemi ile çalan “Ducky Layne” çetesi, polis ekiplerince çökertildi. Birçoğu ünlü isimlerden oluşan 57 kişinin sosyal medya hesabını ele geçiren ve şantaj yapan çete, İstanbul merkezli 8 ilde düzenlenen eş zamanlı dev bir operasyon ile çökertilmişti. 18 ile 25 yaş aralığında 18 kişilik çete üyesi hakkında açılan dava kapsamında, mağdurlar çetenin tuzağına nasıl düştüklerini anlattı.

Mesajla ele geçirdiler

Akşam gazetesinden Hilal Yıldırım’ın haberine göre; çete üyeleri mağdurlara “Mavi tık başvurunuz onaylandı” veya “Hesabınızda şüpheli hareket gözlendi” şeklinde mesajlar atıp, şebekenin üyelerinin kullanıcı ad ve şifrelerini kolaylıkla ele geçirdiği öğrenildi.

İşte mağdurların ifadelerinden bazıları:

Gamze Özçelik:

Instagram hesabının doğrulanmış rozet alamaya uygun görüldüğü konusunda e-posta aldım. URL adresine tıkladığımda hesabının ele geçirildiğini anladım.

Özel fotoğraflarımı paylaşmakla tehdit ettiler

Balçiçek İlter:

IBAN numarası verilen hesaba 750 TL göndermemi istediler. Aksi halde telefonumdaki özel fotoğraflarımı paylaşacaklarını söyleyerek tehdit edildim.

Seda Akgül:

Akgül hesabını çalanların WhatsApptan kendisiyle irtibata geçtiğini, para göndermemesi durumunda hesabını sileceklerini söyleyerek tehdit ettiklerini söyledi.

5 bin lira istediler

Bülent Şakrak:

Şakrak, hesabı çalan hackerlerin kendisinden 5 bin TL istediklerini, yoksa eşi Ceyda Düvenci’nin hesabını da çalacakları yönünde tehdit ettiklerini belirtti.

Aslı Omag:

Hesabımın iadesi için 5.000 TL para istediler. Pazarlıkla 500 TL’ye düşürdüm. Parayı Zcapbank yöntemiyle gönderdim. Ertesi gün bir 500 TL daha gönderdim.

Erdal Özyağcılar:

Instagram ismiyle gelen mesaja tıklamamla hesabım ele geçirildi. WhatsApp’a ‘Instagram hesabını da açık bulduk, konuşabilir miyiz’ şeklinde mesaj atıldı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler