Ana SayfaÜnlülerÜnlü yazar Elif Şafak şimdiye kadar biseksüel olduğunu saklamış!

İlgili Postlar

Ünlü yazar Elif Şafak şimdiye kadar biseksüel olduğunu saklamış!

Türkiye’de kitapları pek çok kişi tarafından okunan ünlü yazar Elif Şafak Türkiye’de şimdiye kadar açıklamaktan çekindiği her şeyi New York’ta açıkladı! Elif Şafak: “Bugüne dek biseksüel olduğumu hiç söyleyemedim.”dedi. Detaylarına haberimizden ulaşabilirsiniz.[irp]

Gene korkuları yüzünden…

İngiltere’de yaşayan ünlü yazar Elif Şafak, New York’taki TED Talks konuşmasında bugüne dek karalama ve damgalanma korkusu nedeniyle biseksüel olduğunu insanların içinde söyleyemediğini anlattı. Türkiye’de haberin yayınlanması üzerine okurlarından gelen tepkiler pekte olumlu sayılmaz.

Yüksek sesle konuşan ve üzerinde yazı yazan biri oldum…

Yazar Elif Şafak’ın yaptığı konuşma şöyleydi: “Biz yazarlar olarak bir her zaman öyküleri kovalarız. Fakat aynı zamanda suskunluklar, hakkında konuşamadığımız şeyler; siyasi, kültürel tabular ve kendi sessizliğimizle de ilgiliyizdir. Ben her zaman azınlık hakları konusunu yüksek sesle konuşan ve üzerinde yazı yazan biri oldum, kadın hakları LGBT hakları gibi… Ancak bu konuşmamı hazırlarken; biseksüel olduğumu insanların içinde konuşma cesareti gösteremediğimin farkına vardım. Çünkü karalama, alay, nefret ve damgalamaların peşimden gelmesinden korktum. Fakat kimse durumun karmaşıklığı nedeniyle sessiz kalmamalıdır.”[irp]

Elif Şak açıkladı, peki biseksüellik nedir?

Biseksüellik, her iki cinsiyetten olan insanlara karşı cinsel olarak ilgi duyma, ve onlarla duygusal veya cinsel bir ilişki içine girme potansiyelidir. Biseksüel bir kimse her iki cinse de aynı ölçüde ilgi duymayabilir, ve bu ilginin derecesi zaman içinde değişebilir.

Kendini algılama [ing. self-perception] biseksüel kimliğin anahtarıdır. Pek çok kimse her iki cinsiyetten kişilerle cinsel etkinlik içine girer, ancak kendilerini biseksüel olarak tanımlamaz. Benzer şekilde, bazı diğer insanlar da yanlızca bir cinsiyet ile cinsel ilişkiye girerler veya hiç cinsel ilişkiye girmezler, ancak yine de kendilerini biseksüel olarak tanımlarlar. Bir kimsenin biseksüel olup olmadığını saptamaya yarayacak bir davranışsal “test” yoktur.

Elif Şafak’ın yazdığı kitapları

Kem Gözlere Anadolu
Pinhan
Şehrin Aynaları
Mahrem
Bit Palas
Araf (The Saint of Incipient Insanities çevirisi)
Beşpeşe
Med Cezir
Baba ve Piç (The Bastard of Istanbul çevirisi)
Siyah Süt
Aşk
Kâğıt Helva
Firarperest (kitap)
İskender
Şemspare
Ustam ve Ben
Havva’nın Üç Kızı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler