Ana SayfaÜnlülerÜnlü Tiyatro Oyuncusu Yaman Tüzcet vefat etti

İlgili Postlar

Ünlü Tiyatro Oyuncusu Yaman Tüzcet vefat etti

Ünlü ses sanatçısı Onur Akay, ünlü oyuncu Yaman Tüzcet’in Avusturalya’da vefat ettiğini açıkladı. Onur Akay’dan üzen vefat haberi.

Duyurduğu üzücü ve kötü haberler nedeniyle magazin camiasında Felaket Tellalı lakabı ile anılan ses sanatçısı Onur Akay’dan yine kötü haber gelerek hem şaşırtmadı hem üzdü. Akay, bu sefer ünlü oyuncu Yaman Tüzcet’in Avusturalya’da vefat ettiğini duyurdu. Akay, “Geniş Aile dizisinin Eşber Amcası Yaman Tüzcet’i 66 yaşında ne yazık ki kaybettik.” dedi.

Onur Akay’a ulaşan gazeteciler Tüzcet’in Avusturalya’da vefat ettiğini öğrendi. Onur Akay, “Usta oyuncumuzun Cenazesi yolda getiriliyor ve cenaze töreni olacağı veya nerede olacağı henüz belli olmadı.” dedi.

Usta oyuncu görülmeyenleri yazdı

Ünlü oyuncunun vasiyetini yazmakta üstlenen ünlü sanatçı Onur Akay, “Evim dediği Muhsin Ertuğrul sahnesi’nde son yolculuğuna uğurlanmak istiyordu. Yaman Tüzcet’in bilinmeyenlerini de sizlerle paylaşacağım. Tüzcet, çok hızlı yaşadı. Yakın dostları kendisini bugün İstanbul’da, yarın Hawai Adaları’nda görebiliyordu. Hayatı dolu yaşamaya çalışıyordu sürekli. Gençliğinde Beyoğlu hayranı olan ve oradaki mekanlardan çıkmayan usta oyuncu, yabanci filmlerde, tiyatrolarda ve Televizyon dizilerinde de oynadı. Müjdat Gezen, Savaş Dinçel ve Yaman Tüzcet, henüz 20’li yaşların sonlarındadır ve Sadık Şendil ise neredeyse 70 yaşına gelmiştir. Her akşam dostlarıyla gittikleri bir mekanda Sadık Şendil’in yüzü çok asık ve morali bozuk olunca soruyorlar kendisine, “Hocam neyiniz var” diye. Şendil önce “Yok bir şey çocuklar” diyor. Ancak Yaman Tüzcet ısrarlı bir şekilde, “Hocam hadi söyleyin lütfen nedir sorun?” diye ısrar etti.Bunun üzerine Sadık Şendil, “Oğlum siz 3’ünüz de yaşlandınız artık, gözünüz toprağa bakıyor. Sıkıldım sizden” diyerek espriyi patlatıyor ve masada herkes kahkalara boğuluyorlar.” ifadelerini kullanarak Müjdat Gezen’le çekindikleri fotoğrafını da paylaştı.

Yaman Tüzcet kısaca kimdir?

1942 yılında İstanbul’da doğan Yaman Tüzcet,Oyunculuğa ilk olarak İBB Şehir Tiyatroları’nda başladı.Yaman Tüzcet, 1971 ve 1972’de TRT İstanbul Radyoda eğlence programlarları sunuculuğu yaptı. 1976’da “Dolmuş Show” ve 1978’de “Minik Dünya”yı kendisi hem yazdı hem sundu hem oynadı. Birçok radyo, sahne, televizyon ve film çalışması yaptı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler