Ana SayfaÜnlülerUmut Evirgen: Yalnız Hissetmek İçin Fiziksel Olarak Yalnız Olmanız Gerekmiyor

İlgili Postlar

Umut Evirgen: Yalnız Hissetmek İçin Fiziksel Olarak Yalnız Olmanız Gerekmiyor

Son dönemlerde aşk hayatıyla gündemden düşmeyen Umut Evirgen Cumareti günü verdiği röportajda samimi açıklamalarda bulundu. Umut Evirgen “Yalnız hissetmek için fiziksel olarak yalnız olmanız gerekmiyor” sözleriyle kafaları karıştırdı. İşte o röportaj;

‘Kimya’nin derdi nedir?

‘Kimya’, kalabalık çevremizin içinde ne kadar yalnızlaştığımızı sorgularken ortaya çıktı. Yalnız hissetmek için fiziksel olarak yalnız olmamız gerekmiyor. Ve ummadığımız birinin yanında kendimizi bütün o kalabalıklardan daha çok güvende hissedebiliriz. Konfor alanımızın güvenirliğiyle ilgili bir sorgulama durumu var ‘Kimya’da.

İçinde bulunduğun dünya, bu filme ne kadar ilham verdi? Bunlar hayatında şahit olduğun hikâyeler mi?

Bilmediğim, şahit olmadığım, bana değmeyen bir hikâyeyi yazmak, çekmek istemem. Bu sebeple tabii ki kenarından köşesinden benim hayatımdan geçen hikâyeler.

Beyaz yakalı bir adam bir geceliğine yan mekândaki bir kızın İstanbul’unu geziyor. Sen bir başkasının İstanbul’unda hiç gezdin mi?

Ben keşfetmeyi seven biriyim. Filmde benim en çok ilgimi çeken durum, Kimya ve Ender’in birbirini keşfetme hali. Çok naif bir yerden birbirlerine açılıyorlar. İstanbul da bu iç yolculuğa eşlik ediyor. Ben de mutlaka bu yolculuğa çıkmışımdır.

Filmde karakterler aslında göstermekten çekindikleri yanlarıyla da yüzleşiyor. Sen?

Kendimi keşfetmeye ve onunla yüzleşmeye çalışıyorum. Filmdeki karakterler gibi ben de artık bana ağır gelen parçaları ortaya çıkarıp onları dönüştürme çabasındayım.

Umut Evirgen Kimdir?

Film prömiyerini Varşova Film Festivali’nde gerçekleştirdi. Nasıldı orada olmak ve tepkiler?

İyi bir Film festivalinde yarışmak öncelikle çok gurur verici bir durum. Filmimizin ilgi çekmesi ayrıca mutlu etti. Dört gösterimimizde salon tam kapasite doluydu. İnsanların soru-cevaptaki ilgileri çok keyifliydi. İstanbul’un gecesini izlemeye çok alışık olmadıklarını anladım. Şaşırtıcı geldi insanlara. “Burası gerçekten İstanbul mu” diyenler oldu. Bu şehrin gösterilmesine alışık olmadığımız bir yönünü filme yansıttığım için mutluyum.

MELİSA ÇOK PROFESYONEL

Filmde Melisa Şenolsun var. Eski kız arkadaşın. İlişki bittikten sonra film için bir araya gelmek sizi zorladı mı?

Melisa çok profesyonel ve mükemmel bir oyuncu. Set zamanı da biz bu süreci ilişkide gibi yaşamadık. Çünkü ikimiz de ‘Kimya’ya karşı sorumluluklarımızı eksiksiz yerine getirmek istedik. O sebeple konu ‘Kimya’ olduğunda bir araya gelmelerimizde bizim için yeni bir durum yoktu.

Melisa Şenolsun Umut Evirgen’i Sildi

Ses getiren mekânların var. Şehrin çok konuşulan mekânına mı yoksa iyi bir filme imza atmak mı seni daha çok mutlu eder?

Şehrin çok konuşulan ve ilgi gören mekânına imza atma kısmını geçtik sanırım Hakan (gülüyor). Şaka bir yana; Sinema, benim var olmak istediğim alan. İlerleyebilmek adına yüksek lisansını yaptığım, her gün yazmaya devam ettiğim, her saniye gelişmek adına kafa yorduğum bir yolculuk. Yolun çok başındayım. Düşüp kalkacağım, deneyimleyeceğim…. Anlatmak istediğim çok hikâyem var.

Belçim Bilgin’le çalışmak nasıldı?

Belçim’in varlığı çok önemliydi. Okuma provalarından itibaren sürekli önerileriyle, tecrübeleriyle bana katkı sağladı. Bana karşı hissettiği güven duygusu da setteki özgüvenimin pekişmesine çok yardımcı oldu. Belçim karşısındakine kendini iyi hissettiren bir insan. Oyunculuk bir yana, bu enerjide birinin sette olması şahaneydi.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler