Ana SayfaKimdirUmut Akyürek kimdir?

İlgili Postlar

Umut Akyürek kimdir?

Şu sıralar yakalandığı hastalık nedeniyle son günlerin en çok merak edilen ismi haline gelen usta sanatçı Umut Akyürek kimdir? Umut Akyürek nerede ve ne zaman dünyaya geldi, nasıl ünlü bir isim haline geldi? Umut Akyürek hakkında merak edilenleri haberimizde bulabilirsiniz…
Bugün Doğan Ünlüler

Umut Akyürek nerede ve ne zaman dünyaya geldi?

Umut Akyürek, 12 Temmuz 1973 tarihinde Ankara’da dünyaya geldi. Yaşamak Güzel Şey ve Leblebi Tozu filmlerinde rol olan Fulden Akyürek ile kardeş olduğu pek bilinmiyor. İlk ve ortaokul eğitimini Sakarya’da tamamladı. Müziğe karşı yeteneği küçük yaşlarda fark edilen Akyürek, İstanbul Teknik Üniversitesi, Devlet Konservatuarı’ndan mezun oldu.

Umut Akyürek nasıl ünlü oldu?

Umut Akyürek, 1989 yılında Erol Sayan yönetiminde sürdürülen İzmit Musiki Derneği’ne başladı. Bu başlangıç, sanat kariyerinde büyük bir adım atmasını sağladı.

Umut Akyürek’in eğitim hayatı

1990 yılında TRT amatör ses yarışmasına katılan Umut Akyürek, yarışmada 3’üncü olmayı başardı. Bir sonraki yıl, İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Ses Bölümü’ne girdi.

Umut Akyürek’in evliliği ve kızı

Umut Akyürek, kendisi gibi bir sanatçı olan Oktay Ertuğrul ile aşk yaşıyordu. Ünlü çift, 2004 yılında nikah masasına oturdu. 2005 yılında da, Melek Bal ismini verdikleri kızlarını kucaklarına aldılar.

Umut Akyürek’in hastalığı

Umut Akyürek, bir süredir ‘delirten hastalık’ veya ‘intihar hastalığı’ olarak da bilinen trigeminal nevralji (ani yüz ağrısı) hastalığı ile mücadele ediyor. Sanatçının hastalığını, yakın arkadaşı Onur Akay yaptığı şu açıklama ile duyurmuştu: Değerli sanatçı dostum Umut Akyürek, 5 aydır yüz bölgesinde dayanılmaz ağrılar çekiyordu, kullandığı ilaçlar ise hiç fayda etmiyordu ve bu şikayetlerini kimselere belli etmeden 5 aydır şarkı söylüyordu. Dün Umut’la konuştum, ”Maalesef dişçi hatası ve ihmali” dedi. Meğer dişleri yapılırken beyinden gelen trigeminal sinirlerini zedelemişler. Kendisine ‘trigeminal nevralji’ teşhisi konulan Umut Akyürek, tıpta bilinen en şiddetli ağrılarla boğuşuyor. Boş yere diş ve sinüzit tedavisi gören Umut’un rahatsızlığına, Perşembe günü beyin cerrahi uzmanları bakacak. Umut, ”Ne olacak ben de bilmiyorum ama çok zor bir rahatsızlıkmış, beni hayata küstüren hastalık. Ne yapalım kaderde bu da varmış, dualarınızı eksik etmeyin.” diyor. Ben de canım dostuma acil şifalar diliyorum.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler