Ana SayfaKimdirOzan Doğulu Kimdir?

İlgili Postlar

Ozan Doğulu Kimdir?

Ünlü müzik adamı Ozan Doğulu Kimdir? Ozan Doğulu nerede doğdu? Ozan Doğulu albümleri neler? Hepsi ve daha fazlası haberimizde…
Bugün Doğan Ünlüler

Ozan Doğulu Nerede Doğdu?

Ozan Doğulu, 13 Ocak 1972 tarihinde İstanbul’da doğmuştur.

Ozan Doğulu Kimdir?

Şarkıcı Kenan Doğulu’nun abisidir. Aslen Gaziantep’lidir. Uzun süre Sezen Aksu’nun orkestrasının şefliğini üstlenmiştir. Bu aralar yoğun bir çalışma temposundan dolayı kendisini kardeşinin albüm çalışmalarına vermiştir. Babası besteci merhum Yurdaer Doğulu, annesi ise Serpil Doğulu’dur. Ozan Doğulu’nun Canan Doğulu adında moda ve tasarım ile ilgilenen bir kız kardeşi vardır.

1976 yılında konservatuvar’ın piyano bölümüne birincilikle girdi. Henüz altı yaşındayken, Spor ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen bir gecede yılın sanatçısı ödülünü aldı. Bu ödül aynı zamanda parlak bir kariyerin habercisiydi. Sekiz yaşında TRT çocuk korosuna katıldı. On iki yaşında babasının açmış olduğu Yurdaer Doğulu Sanat Merkezi’nde piyano dersleri vermeye başladı.

1989 yılında Eurovision orkestrasında yer aldı. Konservatuvarda flüt ve gitar dersleri aldı. Aranjörlüğe başladığı ilk dönemde Grup Gündoğarken’in “ Ankara’dan Abim Geldi “ albümünü hazırladı ve çeşitli sanatçılara beste vermeye başladı. Gloria Gaynor‘ın orkestra şefliğini de yapan Ozan Doğulu, uzun bir süre Sezen Aksu‘nun orkestra şefliğini yapmıştır. Daha sonra kardeşinin a kendi müzik projesi olan “Ozan Doğulu Live Project”i DJ performanslarıyla çesitli mekanlarda ve etkinliklerde başarıyla yürütmektedir

1993 yılında kardeşi Kenan Doğulu’nun ilk albümü “Yaparım Bilirsin” i hazırladı. Zülfü Livaneli’den Kayahan’a, Tarkan’dan Sertap Erener’e, Gloria Gaynor’dan Sarah Brightman’a kadar birçok sanatçı ile sahne ve albüm çalışması yaptı. Türkiye’nin önemli sanatçıların orkestra şefliğini uzun süre yürüten Ozan Doğulu, bugüne kadar 2000’e yakın şarkıya, çok sayıda reklam ve film müzigine imzasını attı.

Ozan Doğulu’nun Beşiktaş Arnavutköy’de “Doğulu Prodüksiyon” adında bir iş yeri vardır. Deniz tutkunu olan Ozan Doğulu’nun bir de teknesi var.

2003 yılında Bursa’da Sezen Aksu konserinde tanıştığı Ece Yosmaoğlu ile birliktedir. Çift 18 Aralık 2007 tarihinde Maslak Refresh The Venue’de evlenmiştir. İlk kızları Arya, 24 Mayıs 2008 tarihinde dünyaya gelmiştir. Arya ve Lila adında iki kızları daha olan çift, üçüncü kızlarına Elya adını verdi.

ALBÜMLERİ

130 Bpm (2010)

130 Bpm Allegro (2011)

130 Bpm Moderato (2014)

130 Bpm Quartet (2015)

KLİPLERİ

Alain Delon

Hata

Sen Mutlu Ol

Bunlar da Geçer

Kaybolan Yıllar

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler