Ana SayfaKültür ve SanatTürkiye'de Netflix, Prime Video Gibi Platformlar İçin Performans Değerlendirilmesi

İlgili Postlar

Türkiye’de Netflix, Prime Video Gibi Platformlar İçin Performans Değerlendirilmesi

Dijital içerik platformları yayın hayatına başladığı günden beri çok şey değişti. Netfilix’le başlayan bu furya zaman içinde önümüze farklı seçneeklerde sundu. Sektördeki rekabetin artmasıyla birlikte kullanıcılar birden fazla platforma üyelik yapmaya başladı. Peki bu platformlardan hangi platform daha başarılı. İşte Türkiye’de Netflix, Prime Video gibi platformlar için performans değerlendirmesi;

Türkiye’de Netflix, Prime Video Gibi Platformlar İçin Performans Değerlendirilmesi

Her çeyrekte olduğu gibi 2021’in 4. çeyreğinde de Netflix, Prime Video, Disney+ vb. için ayrıntılı bir performans incelemesi yapıldı. Yapılan araştırmalar sonucunda yayımlanan verilere göre 2021’in 4. çeyreğinde SVOD pazar payları BluTV, pazar payına +%2 ekleyerek 4. çeyrekte hakim olmaya devam etti. Prime Video +%1 ekledi, Netflix ise çeyreği -%3 pazar kaybıyla kapattı.

2021’de pazar payı gelişimi Türkiye’deki ilk üç yayın hizmeti, pazarın %90’ını oluşturuyor. BluTV hala lider durumda ve yıl sonundaki hafif düşüşe rağmen Netflix, 2021 boyunca +%2 kazanmayı başardı.

Bu araştırma dijital araştırma platformu Just Watch tarafından yapıldı. JustWatch , ayda 20 milyondan fazla kullanıcının 84 ülkede Netflix, Prime Video, Disney+ vb.’de izleyecek harika bir şey bulmasına yardımcı olan uluslararası bir akış kılavuzudur.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler