Ana SayfaDizilerTürkiye'de Canlı Yayında Bir İlk Yaşandı

İlgili Postlar

Türkiye’de Canlı Yayında Bir İlk Yaşandı

Televizyonların en çok izlenen programlarından birisi olan Müge Anlı ile Tatlı Sert’te bir ilk yaşandı. Perşembe günü ekranlara gelen yeni bölümde, Müge Anlı programa farklı bir şekilde giriş yapmak istedi. Arttırılmış gerçeklik teknolojisinin kullanıldığı canlı yayında seyirciler ve ekran başındaki kişiler oldukça farklı bir teknoloji ile tanıştı.Müge Anlı tarafından yapılan bu özel yayın aynı zamanda televizyon tarihine de bir ilk olarak geçti.

Türkiye’de çok fazla görülmese de arttırılmış gerçeklik, hayatın pek çok alanında etkin bir şekilde kullanılıyor. Televizyonların dışında sağlık ve mimari gibi pek çok farklı alanda kullanılan teknolojinin Türkiye’de sabah kuşağında yayınlanan bir programda kullanılması ise bu konuda oldukça dikkat çekti.

Müge Anlı tarafından yapılan açıklamalarda izleyiciler için her zaman yeniliklerin yapılacağı belirtilirken, gerçeklik teknolojinin de bu doğrultuda uygulandığı belirtildi. Müge Anlı, arttırılmış gerçeklik teknolojini canlı yayında izleyicilerine yaşatan ilk program olarak da farklılık yaratmayı başardı.

Referandumda Kullanılacak!

ATV ve A Haber tarafından referandumda ilk olarak denenmesi beklenen Arttırılmış gerçeklik teknolojisi, referandum öncesinde denendi. Deneme sonrasında konuyla ilgili açıklama yapan Müge Anlı, desteklerinden dolayı

ATV Genel Müdürü Metin Ergen’e, Turkuvaz Medya Grubu Teknik Genel Müdürü Yavuz Nart’a teşekkür etti. Türk televizyonlarında kullanılmaya başlanan bu teknolojinin kısa süre içerisinde yayılması ve farklı alanlarda da kullanılması bekleniyor. Özellikle izleyenler tarafından tam not verilen Arttırılmış gerçeklik teknolojisi, bu bakımdan geleceğin en önemli yeniliklerinden birisi olmaya aday.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler