Ana SayfaYaşamTürkiye hangi kuşu seçti? İşte ilginç sonuç!

İlgili Postlar

Türkiye hangi kuşu seçti? İşte ilginç sonuç!

Yapılan son araştırma ile birlikte Türkiye hangi kuşu seçti? İşte ilginç araştırma ve sonuçları.

Türkiye, bulunduğu coğrafi konum nedeniyle kuşların önemli bir göç yolu olurken bu konuda zengin bir çeşitliliğe de sahip. Avrupa, Asya ve Afrika kıtaları arasındaki önemli bir merkez durumundaki Türkiye’de yapılan araştırmalara göre 485 farklı kuş türü bulunuyor. Bu kuşları 394’ü sıklıkla görülürken ve nüfus açısından fazla olurken yapılan son araştırmada Türkiye’deki vatandaşların kuşlara yönelik bakış açısı ortaya çıkarıldı.

Türkiye hangi kuşu seçti? İşte anket sonuçları

Özel bir araştırma şirketi tarafından yapılan araştırmada 12 ilde 1.732 katılımcıya ulaşıldı. Yapılan araştırmada Türkiye’deki vatandaşların en çok görmek istediği kuş türü flamingo oldu. Anket sonuçlarında flamingoyu tercih eden kişilerin oranı yüzde 68 olurken, bu oranla flamingo açık ara Türkiye’de birinci oldu.

Araştırmanın yapılma nedenlerinden birisi de Azerbaycan Türkiye ortaklığı ile çekilen film oldu. Milyonluk Kuş adı verilen filmde Türkiye’deki vatandaşların düşüncelerine önem verilirken filmin de 17 Ağustos’ta vizyona gireceği açıklandı. Yapılan bu araştırma ile birlikte Türkiye’deki en çok sevilen kuş türü ortaya çıkarken, araştırma ile birlikte filmin de tanıtımı yapılmış oldu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler