Ana SayfaDizilerTürkiye Dizi İhracatında Amerika İle Yarışıyor

İlgili Postlar

Türkiye Dizi İhracatında Amerika İle Yarışıyor

Türkiye’de çekilen dizilerin büyük bir bölümü Amerika’daki çekilen diziler ile ihracat noktasında yarışmaya başladı.

Bugüne kadarki süreç içerisinde Türkiye’de çekilen dizilerin 142 farklı ülkeye dağıtıldığı belirtildi. Yaşanan bu gelişme özellikle dizi ihracatında Türkiye’nin ön plana çıkmasını sağladı. Dünya genelinde yapılan araştırmalarda dizi ihracatı konusunda ilk sırada yer alan ülkenin Amerika olduğu belirtilirken Amerika’nın ardından ikinci sırada yer alan ülke Türkiye oldu.

Türkiye Bu Alanda Yükseliyor!

Türkiye’de dizi ihracatı konusunda özellikle elde edilen gelirler yükselirken yapılan son açıklamalarda gelirin 350 milyon barajını aştığı belirtildi. Özellikle son on yıllık süreç içerisinde hızlı bir büyüme gösteren dizi sektöründe pek çok farklı yapım yurt dışında ilgiyle izleniyor. Özellikle Türkiye, Amerika Birleşik Devletleri’nin ardından dünya genelinde ikinci olması da bu konuda Türk yapımlarının ne kadar çok ilgi gördüğünü gösteriyor. Latin Amerika gibi farklı bölgelerde dahi en çok izlenen diziler arasında Türk dizileri yer alıyor.

2008 Kırılma Yılı Oldu

Türkiye’deki dizi sektörü için 2008 yılı önemli bir dönüm noktası olurken 2008 yılında 10 milyar dolarlık bir gelir sağlanıyordu. Aradan geçen 8 yıllık süreç içerisinde rakam 350 milyon dolar seviyelerine kadar çıktı. Üstelik son 5 yıla bakıldığında dizi sektöründen elde edilen gelirlerin 5 kat arttığı dikkat çekici bir detay olarak görülüyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler