Ana SayfaKültür ve SanatFilmlerTurkish'i Dondurma Filminin Vizyon Tarihi Belli Oldu

İlgili Postlar

Turkish’i Dondurma Filminin Vizyon Tarihi Belli Oldu

Turkish’i Dondurma filminin vizyon tarihi belli oldu. Ayla ve Müslüm gibi birçok başarılı filmin yapımcısı Mustafa Uslu’nun yeni filmi Turkish’i Dondurma’nın vizyon tarihi belli oldu. Uzun süren çekimlerin ardından merakla beklenen filmin tanıtım toplantısı düzenlendi. Turkish’i Dondurma filmi ne zaman beyaz perde de izleyici ile buluşacak? İşte haberimiz hakkında merak ettiğiniz tüm detaylar…

Sinemaseverlere müjde! ‘Turkish’i Dondurma’ filmi geliyor…

Turkish’i Dondurma filminin vizyon tarihi belli oldu

Turkish’i Dondurma filminin vizyon tarihi belli oldu. Erkan Kolçak Köstendil, Ali Atay ve Şebnem Bozoklu’nun başrollerini paylaştığı, yönetmen koltuğunda Can Ulkay’ın oturduğu merakla beklenen Turkish’i Dondurma filminin vizyon tarihi belli oldu.

Çanakkale Savaşı sırasında Avustralya’da yaşayan iki Türk’ün, ülkelerine gitmek isterken yaşadığı mücadeleyi ele alan filmin basın toplantısı önceki gün düzenlendi.

15 Mart’ta sinemasevelerle buluşmaya hazırlanan filmin oyuncuları tam kadro geceye katıldı.

Turkish'i Dondurma, 15 Mart'ta vizyona girecek.
Turkish’i Dondurma, 15 Mart’ta vizyona girecek.

Bu Hafta Vizyona Girecek Filmler!

Gişe rekortmeni yapımcıdan yine iddialı bir film

Ayla ve Müslüm gibi gişe rekortmeni filmlerin yapımcısı da olan Mustafa Uslu, basın toplantısında Turkish’i Dondurma’nın da diğer filmleri gibi iddialı bir yapım olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:

Yine gerçek bir hayat hikayesinden esinlenerek yazıldı film. Çok güzel oldu. İnşallah seyircilerimiz beğenir. Bir araştırma yaptık konu üzerine. Çok saf ve temiz hikayeydi. Çok yoğun bir dönemde oyuncularımız bizimle oldu. Biz ‘Ayla’ filmiyle insanların kalbine dokunmayı başardık. İnşallah bu filmde de Ali ile Mehmet karakteri üzerinden insanların kalbine dokunmayı düşünüyoruz. Savaşın kazananının olmadığını göstermeye çalışıyoruz.

Türkiye’de sinemaya küsmüş profili tekrar sinemaya getirdik

Diğer filmleri ile gişede rekortmen olan Mustafa Uslu; Turkish’i Dondurma’nın da gişe başarısı yakalayacağını ifade ederek, “İyi, güzel ve özenli bir iş yaparsanız bunun her zaman bir karşılığı vardır. Biz de elimizden geldiği kadar güzel ve özenli bir şey yapmaya çalışıyoruz. Türkiye’de sinemaya küsmüş bir profil vardı. Hiç sinemaya gitmeyen profilleri ‘Ayla’ ve ‘Müslüm’le tekrar sinemaya getirdik. Bu gurur verici bir şey.” dedi.

Büyük bir ilginin yaşandığı filmin basın toplantısında söz alan yönetmen Can Ulkay ise, “Çekimler 2 ay sürdü ama çeşitli hava şartlarından dolayı çekimlerin uzaması gibi durumlar oldu. Çok özel bir hikaye. Mustafa Bey bize anlattığında sert bir hikayeydi. Biz bunu önce senaryolaştırdık, daha sonra arkadaşlarla beraber birçok kez üzerinden geçerek, çok güzel dramatik bir kurgu yaptık. Çok güzel espriler var filmin içinde.” diyerek filmi anlattı.

Filmin evrensel bir tarafı var

Başrol oyuncularından Ali Atay, “Film gerçek bir hikaye ve Erkan’la bu hikayeyi ‘daha fazla nasıl gerçekçi kılabiliriz’ diye çok konuştuk. Hikaye iki tane deli var ve bu karakterleri normal insanların canlandırması gerçekten çok zor. Gerçekten filmde hiç bu kadar güleceğimizi tahmin etmiyordum. Birçok sahneyi gülerek çektik.” diyerek hikayeden çok etkilendiğini belirtti.

Filmin bir diğer başrolü sevilen oyuncu Erkan Kolçak Köstendil ise yeni filmiyle ilgili şunları söyledi:

“Gerçekten hikayeyi ve işi seven yabancı oyunculardı. Bence bu çok önemli. Yani filmde kötü bir İngiliz subayını anlatıyoruz ama İngiliz oyuncu filmi çok sevdi. Burada bir gariplik var gözüküyor ama yok. Esasında savaşın ne kadar saçma bir şey olduğunu, mutlu yaşayan bir halkı nasıl ayrıştırdığını anlatan bir film yapıyoruz ki bu yüzden yabancı oyuncular filmi çok sevdi. O yüzden filmin evrensel olma tarafı var ve bu bizi heyecanlandıran bir taraf.”

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler