Ana SayfaKültür ve SanatFilmlerTRT Çocuk'tan Film Kuşağı Sürprizi!

İlgili Postlar

TRT Çocuk’tan Film Kuşağı Sürprizi!

TRT Çocuk’tan film kuşağı sürprizi! 18 Ocak’ta okulların sömestr tatiline girmesiyle TRT Çocuk kanalı da seçkin yapımlarla izleyici kitlesi ile buluşmaya hazırlanıyor. Tatil boyunca çocuklarıyla birlikte ebeveynlerin de birlikte izleyebileceği yapımlar hazırlığı yapan TRT Çocuk kanalının Film Kuşağı projesi ne zaman başlayacak? TRT Çocuk kanalı bu yenilikle birlikte ne gibi hedefleri göz önünde tutuyor? İşte haberimiz hakkında merak ettiğiniz tüm ayrıntılar…

Bu Hafta Vizyona Girecek Filmler!

TRT Çocuk’tan film kuşağı sürprizi!

TRT Çocuk’tan film kuşağı sürprizi! 18 Ocak’ta okulların sömestr tatiline girmesiyle birlikte yepyeni bir proje ile yayın yapmaya hazırlanan TRT Çocuk, seçkin yapımlarla ekranda olacak.

Tatil boyunca ebeveynlerin de çocukları ile birlikte izleyebileceği yapımlar hazırlayan TRT Çocuk, 19 Ocak’tan itibaren film kuşağı sürprizi ile izleyicilerle buluşacak.

TRT Çocuk Film Kuşağı, 19 Ocak'tan itibaren izleyicisi ile buluşacak.
TRT Çocuk Film Kuşağı, 19 Ocak’tan itibaren izleyicisi ile buluşacak.

TRT Uluslararası Çocuk Medyası Konferansı 2018 İstanbul’da Devam Ediyor

TRT Çocuk Film Kuşağı projesi 19 Ocak’ta izleyici ile buluşacak

Uzun metrajlı, animasyon ve drama türü yabancı yapımların filmleriyle izleyicisi ile buluşacak olan TRT Çocuk, tatile özel projeyle 19 Ocak Cumartesi günü izleyici ile buluşacak.

İçeriği ve programları ile başarılı işlere imza atan TRT Çocuk kanalı, TRT Çocuk Film Kuşağı projesi ile yepyeni hedefler göz önünde tutuyor.

Okul öncesi yaş gruplarının da izleyebileceği filmleri ekrana getirmeye hazırlanan TRT Çocuk kanalı; çocukların ebeveynleri ile birlikte film izleyip, vakit geçirmesini tasarlıyor.

Ebeveynlere yönelik bir çalışmayı da hayata geçiren kanal; medya okuryazarlığı kapsamında ekran yönetimi ve doğru içeriğin tespiti gibi oldukça önemli konularda ebeveynleri, çocukları ekran başında yalnız bırakmadan, ‘birlikte’ izlemenin önemi konusunda farkındalık yaratmayı hedefliyor.

Yabancı yapımların yer alacağı TRT Çocuk Film Kuşağı sayesinde kanal; Amerika, Almanya, Avusturalya, Belçika, Brezilya, Fransa, Hollanda, Norveç, İran ve  Japonya gibi ülkelerin yapımlarıyla çocukların farklı kültür ve coğrafyalar ile tanışmalarına vesile olup, sinema kültürlerini geliştirme imkanı sunacak.

Özenle seçtiğimiz filmler, izleyenlere global bir perspektif katacak

TRT Çocuk kanalının yarattığı TRT Çocuk Film Kuşağı’nın önemi hakkında bir açıklama yapan TRT Çocuk Genel Koordinatörü Bekir Yıldızcı, şu açıklamayı yaptı:

“TRT Çocuk ekibi olarak uluslararası sinemanın öneli yapımlarını izleyicilerimize sunacak olmamızdan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Çocuklarımızın ebeveynleri ile birlikte prestijli ve kaliteli filmler izlemeleri, onların zihinsel ve bireysel gelişimleri için çok kıymetli. Farklı kültür ve değerleri doğru içerikler ile öğrenmelerini arzuluyoruz. Dünyanın dört bir yanından 400’e yakın film arasından özenle seçtiğimiz filmler, izleyenlere global bir perspektif katacak.”

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler