Ana SayfaÜnlülerTürker İnanoğlu İle Çok Özel!

İlgili Postlar

Türker İnanoğlu İle Çok Özel!

Yeşilçam ve Türk Sinemasının duayen ismi Türker İnanoğlu gündemde yer almaya devam ediyor! Türker İnanoğlu ile Cengiz Semercioğlu çok hoş bir röportaj gerçekleştirdi. Ekrana damga vuran “Arka Sokaklar” dizisi 21 Aralık’ta 500. bölümüyle yayınlanacak olan Türker İnanoğlu ile çok özel. İşte Cengiz Semercioğlu’nun usta oyuncu ile hoş sohbeti…

Türker İnanoğlu’nun Cüneyt Arkın ifşası olay yarattı! Alkol problemini…

turker-inanoglu-samimi-itiraflari

Türker İnanoğlu Kimdir?

Türker İnanoğlu’nun, Cengiz Semercioğlu ile röportajı çok konuşulacak…

Ünlü sinema yapımcısı ve oyuncusu Türker İnanoğlu’nun, Cengiz Semercioğlu ile röportajı çok konuşulacağa benziyor. Arka Sokaklar’ın başarılı oyuncusu Türker İnanoğlu, “Yeniler üç kuruş  parayı görünce şımarıyorlar” sözleri ile dikkat çekti. İşte Detaylar…

O okuldan kameraman, ışıkçı, kurgucu, yönetmen, yapımcı ve sunucu çıkacak…

◊ Bu sezon oğlunuz İlker İnanoğlu da yeniden “Arka Sokaklar”a döndü. 2 sezon oyunculuğa ara vermişti. Amerika’dan kesin dönüş mü yaptı, ne yapacak şimdi?

– Valla ne yapacağını ben de bilmiyorum. (Gülüyor)

◊ İlker’in oyuncu olmasını istiyor muydunuz?

– Benim yerim bir imparatorluk. Bir film düzeltme makinesi aldım. 1.5 milyon pound değerinde bir cihaz. Eski filmleri gıcır gıcır hale getiriyor. Büyük bir film ve afiş arşivine sahibim. Müze ve var. Her taraftan bir imparatorluk halindeyim. Ben onun yapımcı olmasını isterdim. İlker çok güzel İngilizce ve Fransızca bilir. Çünkü eğitimini Fransa’da gördü ve Amerika’da yaşadı.

◊ Kızınız Zeynep ne yapıyor?

– O bilim kadını. Çok büyük bir eğitimi var. Koç Lisesi’ni bitirdikten sonra Harvard Üniversitesi’nden mezun oldu. Cambridge Üniversitesi’nde yüksek lisans yaptı. Google’un Avrupa ve Asya’daki üçüncü adamı oldu. Şimdi başka büyük bir şirkette gitti. Çok da büyük para alıyor.

◊ Torunu özlemiyor musunuz?

– Özlüyorum. Londra’ya gelmişti ben gidemedim. Gülşen (Bubikoğlu) gitti. Yılbaşında Türkiye’ye gelecek.

◊ İlker’in de Zeynep gibi o yola girmesini ister miydiniz?

– İsterdim, çünkü o da çok akıllı.

◊ Sizden sonra bu imparatorluk ne olacak?

– Vakıf kurdum.

◊ Bütün filmlerinizin gelirlerini o vakfa aktardınız değil mi?

– Evet, bir de benim okulum var biliyorsun. Yılbaşından sonra yeniden faaliyete girecek. O da bu binada olacak. O okuldan kameraman, ışıkçı, kurgucu, yönetmen, yapımcı ve sunucu çıkacak.

◊ Takip ettiğiniz, çalışmak istediğiniz oyuncular var mı?

– Hepsiyle çalışsam diyorum… Hepsini beğeniyorum.

◊ Kıvanç Tatlıtuğ ve Kenan İmirzalıoğlu’nu Yeşilçam’ın yıldızlarıyla kıyaslamanızı istesem…

– Kıyaslayamam hiçbirini…

Tutmayan işlerim son 5 yılda oldu…

◊ Yeşilçam mı daha iyi?

– Evet… Karakter bakımından da daha iyiydiler. Adamlar parasız pulsuz sinemaya köleydiler.

◊ Cüneyt (Arkın) Abi ne zorluklarla film çektiğinizi her zaman anlatır. Şimdikilerin hem şartları daha iyi, hem de daha çok para kazanıyorlar. Buna rağmen yine de memnuniyetsizler.

– Şimdikiler üç kuruş parayı görünce hemen şımarıyorlar.

◊ Sizi hayal kırıklığına uğratan bir projeniz oldu mu?

– Yok.

◊ Televizyonda da mı olmadı?

– Oldu…

◊ Hangi dizi?

– atv’ye “Bizim Okul” diye bir dizi yaptım, olmadı. Birkaç tane daha var.

◊ Tutmayan işlerden nasıl ders çıkarıyorsunuz?

– Tutmayan işlerim son 5 yılda oldu. Önceden yoktu. Rahatsızlığımdan dolayı işleri takip edemedim. Sürekli tedavi için yurtdışına gittim geldim. Son 5 senede 7 kere ameliyat oldum. Gerçi yine de mazeret söylememek lazım, olmadı yapamadım.

Her tarafım sakat bir tek beynim çalışıyor…

– 1960 yılında “İçimizden Biri” diye bir film yaptım. Turan Seyfioğlu ve Orhan Boran oynuyordu. Turan Abi, Yeşilçam’a küsmüştü. Abilerimiz ısrar edince filmimde oynadı. Orhan Boran da o dönem şehir tiyatrosunun yıldızıydı. Ama ikisinin de alkol problemi vardı. Orhan profesyoneldi, gününde gelirdi ama alkollü olurdu. Turan Abi’yi bulmamız zordu. Bu tarz problemlerle karşılaşmama rağmen ikisinin ismiyle o filmi kurtardım. Ondan sonra “Kalp Yarası” diye bir film yaptım. Kenan Pars ve Gönül Beyhan vardı. İşte o “Kalp Yarası”, Erler Film’in yüz karasıdır.

◊ Neden?

– Abi film sinemaya giriyor, 2 matine sonra çıkarıyorlar, çok kötü. Büyük moral bozukluğu yaşattı. O dönem çok param gitti. Sağ olsun, dedem destek oldu.

◊ Hangi filmle toparladınız işleri?

– Turgut Özatay ve Gülistan Güzey’in oynadığı “Hancı” ile… O film, Türkiye’nin altını üstüne getirdi. Eskiden filmler İstanbul’da 8 sinemada oynardı. Filmin 22 kopyasını bastırdım, hâlâ yetişmedi. Ondan sonra da yolum açıldı, 6 tane filmim art arda patladı. “Küçük Beyefendi”, “Hayat Kavgası”, “Bulunmaz Uşak”, “Yolcu”, “Bahriyeli Ahmet” ve “Kadın Berberi”…

Kadeh içerdim. Ama tabii gece gezmelerine çıkardım.

◊ Hızlıydınız yani o zamanlar.

– Hayır… Gece hayatım şundan dolayı vardı, geç saatlere kadar çalışıyorduk. Setten çıkınca gazinoya giderdik, oradan da gece kulübüne geçerdik. O zamanın payvonları ve barlarında Erol Büyükburç, Cem Karaca’lar çıkardı.

◊ Kimlerle gidiyorsunuz gece kulüplerine?

– Sadri Alışık ve Kenan Pars’la giderdik. İkisi de çok iyi çocuklardı. Sadri sinemanın Nasreddin Hocası’ydı.

◊ İkisi de yakın arkadaşlarınız mıydı?

– Evet, ben işe ilk başladığım zaman altımda arabam vardı. O zaman İstanbul’da araba parmakla sayılırdı. Benim asistanlığıma başladığım filmde onlar rol alıyordu. Film, Yakacık’taki Soğanlı köyünde çekiliyordu. Sadri ve Kenan köyde ev tutmuşlar, orada yatıp kalkıyorlardı. Ben, “Kalmam, altımda arabam var, gider gelirim” dedi. Onlarla birlikte arabamla geziyorduk. Sosyal tarafım kuvvetliydi benim, evim de müsaitti… Arkadaş çevresi edindik.

Aziz Yıldırım’ı da severim, Ali Koç’u da…

◊ Türk dizileri dünyada büyük ilgi görüyor. Sizin yeni nesil yapımcılardan başarılı bulduğunuz isimler kim?

– Timur Savcı, Birol Güven başta olmak üzere hepsini beğeniyorum. Hepsi bir şeyler yapıyor, belki bir dizileri yatıyor ama iki dizileri iş görüyor.

◊ Beğendiniz dizi var mı?

– Hayır, bakamıyorum ki gözüm gitti. Doktorlar mümkün olduğu kadar gözünü yorma dediler. Bak bu benim gözlüğüm. Dürbün gözlüğü… Utanıyorum bunu takmaya. Şükrü Saracoğlu Stadyumu’nda locam vardı, bıraktım. Topu göremiyorum ki, yakın renkleri karıştırıyorum.

◊ Yoksa Aziz Yıldırım’dan sonra mı bıraktınız?

– Hayır, ben Aziz’i de Ali Koç’u da seviyorum. Ali’nin çocukluğu elimizde geçti. Hatta başkan seçildikten sonra çıkardıkları ilk Fenerbahçe dergisinde benimle röportaj yaptırdı.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler