Ana SayfaYaşamSağlıkTıp Açıkladı Erkekler Acıya Dayanamıyor!

İlgili Postlar

Tıp Açıkladı Erkekler Acıya Dayanamıyor!

Tıp dünyasında yeni yapılan bir araştırmaya göre; bilim insanları daha önce yaşadıkları acılarla karşı karşıya kaldıklarında erkeklerin daha stresli ve aşırı duyarlı olduğunu ortaya çıkardı. Araştırmayı yapan doktorların tespitleri şu şekilde; ”Bu çalışmayı yaptıktan sonra cinsiyetimle gurur duymuyorum.” diyorlar.

“stresli ve aşırı duyarlı”

Kanadalı bilim insanları açıkladı; erkeklerin ve kadınların geçmişteki acılarını göz önünde tuttu ve acıları aynı şekilde hatırlamadıklarını ortaya çıkardı. Neden mi? Bunun nedeni olarak yapılan araştırmalar dahilinde; kadınların acıları unutmaları gösterildi.  Acı ile yüzleşmek söz konusu olduğunda, erkeklerin bu acıya kadınlardan daha “stresli ve aşırı duyarlı” yaklaştıkları ortaya çıktı. Erkekler neden kadınlar gibi acıya dayanıklı olamıyor?

Kadınlar erkeklere göre acıya daha dayanıklı!

Alanında uzman, McGill Üniversitesi’nde araştırmaya liderlik eden Dr Jeffrey Mogil, ”Erkekler ve kadınlar arasında farelerde gördüklerimizle aynı fark olduğunu gördük. Ancak şaşırtıcı olan bir diğer şey erkeklerin acılara daha fazla tepki vermesiydi. Çünkü kadınların hem erkeklerden daha çok acıya daha duyarlı oldukları, hem de genellikle daha çok stresli oldukları bilinmektedir” ifadelerini kullanıyor. Testler kadınların ağrıyı daha hızlı unuttuğunu ve bu nedenle gelecekte aynı ağrıya aşırı duyarlı olma ihtimalinin daha düşük olduğu yapılan alan araştırmalarında tespit edildi.

Ağrı hafızası-eşiği

Peki erkeklerin ağrı hafızaları nasıl? Ağrı hafızasının ağrı eşiklerimizi nasıl etkilediğini test etmek için bilim adamları yaptıkları deneyde ertesi gün aynı deneyimleri tekrarladılar. Erkeklerin ağrılarını ölçümlerken ulaştıkları sonuç şaşırtıcıydı; “önceki gün olduğundan daha yüksek” olduğunu tespit ettiler.

Cinsiyetleriyle gurur duymuyorlar!

Alanında uzman, McGill Üniversitesi’nde yapılan araştırmaya öncülük eden ünlü isim Mogil yaptıkları araştırma sonucunda şu ifadeleri kullandı; “Hatırlanan ağrı, kronik ağrı için itici bir güç ise ve ağrının nasıl hatırlandığını anlıyorsak, bazı anılara, anıların arkasındaki mekanizmaları doğrudan tedavi ederek yardımcı olabiliriz. Ve kesin olan bir şey var, bu çalışmayı yaptıktan sonra cinsiyetimle gurur duymuyorum” diye konuştu. Bilim adamları Güncel Biyoloji’de yayınlanan bulgularının kronik ağrı için yeni tedavilerin önünü açacağını umuyorlar. Kronik ağrıda itici güçlerden birinin, daha önceki ağrının hatırası olduğu düşünülmektedir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler