Ana SayfaYaşamSağlıkCanan Karatay Kış Aylarına Özel Tüyolar Verdi!

İlgili Postlar

Canan Karatay Kış Aylarına Özel Tüyolar Verdi!

Kış aylarının gelmesiyle birlikte hastalıklarda çoğaldı. Peki, biz önlemimizi nasıl almalıyız diyorsanız Canan Karatay sizler için açıklıyor… Kışın hastalıklardan korunmak için sadece beslenmenin değil yaşam şeklinin de önemli olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Canan Karatay, ” Kış aylarında lahana, karnabahar, turp, çiğ havuç, soğan ve sarımsak yiyorum.” diyor.

Kışın ne yemeliyiz?

Kış aylarında nasıl beslenmemiz gerektiği konusunda açıklamalarda bulunan Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, kışın nasıl beslendiğini açıklayarak vücudun hastalıklara karşı direncini artıracak önerilerde bulundu. Prof. Dr. Karatay bilinçli bir şekilde beslenmek için şu tavsiyeleri verdi; “Kışın lahana, karnabahar, turp, çiğ havuç, soğan ve sarımsak yiyorum. Onlar prebiyotiktir. Prebiyotik nedir? Prebiyotikler bağırsaklarımızdaki dost bakterileri besler, çoğalmasını sağlar. Probiyotik ise canlı bakteri içeren yiyeceklerdir, vücuda girmesi gerekir.” Kar kış demeden her gün 20-30 dakika yürümek gerektiğininde önemle altını çizdi.

Suyu nasıl tüketmeliyiz?

Soğuk kış aylarında bol bol kelle paça, işkembe çorbası içilmesini tavsiye eden alanında uzman Prof. Dr. Karatay, “Kışın hastalıklardan korunmak için sadece beslenmek değil yaşam şekli de önemli. Kar, kış demeden her gün 20-30 dakika yürüyeceksiniz. Ellerinizi çok iyi yıkayacaksınız, bol bol kelle paça, işkembe çorbası içeceksiniz.
Köy yumurtası yiyeceksiniz, kemik suyu içeceksiniz. Birde içtiğiniz bir bardak suya bir çay kaşığı kristal kaya tuzu eritip öyle içeceksiniz. Aynı zamanda kış boyunca kristal kaya tuzlu suyu burnunuza sabah, akşam çekeceksiniz, gargara yapacaksınız” ifadelerini kullandı.

“Vücuttaki mikroplar…”

Kış aylarında hastalanmak istemeyenler dikkat! Hastalıkların vücut direnci düştüğünde ortaya çıktığını belirten başarılı doktor Prof. Dr. Karatay, “Vücutta 80 trilyon mikrop var. Bu mikroplarla birlikte yaşıyoruz ama vücudun direnci kırıldığı zaman mikroplar alevleniyor bütün mesele budur” şeklinde konuşuyor.

B12 vitaninin önemini vurguladı!

Kemik suyu ve paça çorbasının vücut direncini güçlendirdiğini dile getiren ünlü doktor Prof. Dr. Karatay, “Bazı vitaminler vücutta eksikse baktırıp doktor kontörlünde seviyelerini yükseltmek lazım. En başta D, B12 ve diğer B vitaminleri çok önemli. B12 vitamini eksikliğinde bol bol sakatat yiyeceksiniz. Onun için kemik suyu ve paça diyoruz.    Ama paça çorbası unsuz olacak, bunlar vücudun direncini güçlendiriyor” ifadelerini kullandı.

“Hamburger yemedim…”

Günümüzde pek çok insanın beslendiği gibi fastfood tarzı değil geleneksel besinlerle beslendiğini söyleyen kendini mesleğine adamış Prof. Dr. Karatay, “Hamburger hiç yemedim,yemem. 12 sene Amerika’da kaldık ne ben ne çocuğum hamburger yemedik. Geleneksel eski usulle besleniyoruz. Amerika’da kendi ev yoğurdumu yaptım. Hastalanmamak için doğal probiyotik içeren ev yoğurdu yiyeceksiniz. Ev sirkesi kullanacaksınız, yani içinde sağlıklı canlı bakteri içerecek” diye konuştu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler