Ana SayfaÜnlülerTekmeyle Değil, Kelimelerle Dayak Yedim!

İlgili Postlar

Tekmeyle Değil, Kelimelerle Dayak Yedim!

Tekmeyle değil, kelimelerle dayak yedim! 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nde Sinop Kültür Merkezi’nde bir konser veren Aydilge, çarpıcı açıklamar yaptı. Sevilen müzisyeni dinlemeye gelen hayranları “Kadına şiddete hayır” diyerek şarkıcı Sıla’yı darp ettiği iddia edilen Ahmet Kural’a tepki gösterdi. İşte haberimiz hakkında merak edilen tüm ayrıntılar…

Aydilge, Gözyaşı Ticaretinden Hoşlanmıyorum!

Tekmeyle değil, kelimelerle dayak yedim!

Tekmeyle değil, kelimelerle dayak yedim! Verdiği konserlerle şehir şehir dolaşan ünlü şarkıcı Aydilge, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü kapsamında Sinop’ta sahne aldı.

Sinop Kültür Merkezi’nde gerçekleşen konserde yüzlerce hayranıyla buluşan başarılı şarkıcı, konser sırasında sevenlerini sükunete davet etmek zorunda kaldı.

Aydilge, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü Kapsamında Sahne Aldı
Aydilge, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü Kapsamında Sahne Aldı

Aydilge kimdir?

Çocuk gelin sayısında Tükiye, Avrupa’da birinci sırada yer alıyor!

Kendi şarkılarında özellikle kadınların kendi ayakları üzerinde durması gerektiği mesajını vermeye dikkat eden sevilen şarkıcı Aydilge, Sinop Kültür Merkezi’nde verdiği konserde çocuk gelinlere de özellikle dikkat çekti.

5 Aralık’ın Dünya Kadın Hakları Günü olmasının haricinde aynı zamanda ülkemizde Türk kadınlarına seçme ve seçilme hakkı tanınmasının yıldönümü olduğunu da hatırlattı.

Dünyada her iki saniyede bir kız çocuğu zorla evlendiriliyor. Dünyada 700 milyonu aşkın çocuk gelin var. Bu konuda Türkiye, Avrupa’da birinci sırada yer alıyor” diyerek ülkemizin en büyük sorunlarından bir tanesine dikkat çeken Aydilge, konser sırasında hayranların tezahüratlarından dolayı zor anlar yaşadı.

“Kadına şiddete ve Ahmet Kural’lara hayır”

Aydilge’nin sözlerinin ardından “Kadına şiddete ve Ahmet Kural’lara hayır” diye hayranlarının bağırması üzerine genç şarkıcı bir açıklama yapma gereği duydu.

Kadına şiddete ve Ahmet Kural’lara hayır” diye bağıran hayranlarını sakin olmaya davet eden Aydilge; şiddet konusunda ne kadar hassas olursak olalım, suçu ispatlanana kadar kimsenin suçlu ilan edilemeyeceğini söyledi.

Hepimiz binlerce kez manen dövüldük

Aydilge, kadınların fiziksel şiddetin haricinde psikolojik şiddete de uğradığına dikkat çekerek hayranlarıyla bir anısını paylaştı.

“Hiçbir erkeğin fiziksel şiddetine maruz kalmadım ama bazen kelimeler öyle kırıcı ve yaralayıcı olur ki, parçalara bölünürsünüz. ‘Saçı uzun aklı kısa, kadın dediğin evinde oturur, kadın kuyruk sallamasa erkek bir şey yapmaz’ gibi sözlerle hepimiz binlerce kez manen şiddete uğradık ve dövüldük.” diyerek psikolojik şiddetin en az fiziksel şiddet kadar yaralayıcı olduğunu ifade etti.

Tüm şarkılarını kendisini izlemeye gelen hayranlarıyla hep bir ağızdan söyleyen başarılı şarkıcı, iki saatlik konserini yoğun istek üzerine yarım saat daha uzattı.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler