Ana SayfaÜnlülerTarık Akan'ın ağabeyi isyan etti: Kur'an bile okutmadan gömdük!

İlgili Postlar

Tarık Akan’ın ağabeyi isyan etti: Kur’an bile okutmadan gömdük!

Tarık Akan’ın ağabeyi Turgut Üregül, usta sanatçının vefatının ardından daha fazla dayanamadı ve isyan etti. Tarık Akan’ın cenaze törenini anlatırken “Kardeşimi arkadaşları yüzünden Kuran bile okutmadan defnettik.” diyen Turgut Üregül, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Detaylar haberimizde…

Tarık Akan’ın oğlu Barış Üregül boşanıyor!

Tarık Akan’ın ağabeyinden bomba açıklamalar

Yeşilçam’ın unutulmaz isimlerinden Tarık Akan, bir buçuk yıl önce vefat etti. Vefatının ardından, ağabeyi Turgut Üregül ilk kez konuştu. Çarpıcı açıklamalarda bulunan Üregül, “Kardeşimi arkadaşları yüzünden Kuran bile okutmadan defnettik.” dedi.

Tarık Akan kimdir?

Nazım Hikmet Vakfı yüzünden Kur’an okutamadan gömdük

Nazım Hikmet Vakfı’dan dolayı kardeşi Tarık Akan’ı Kur’an okutamadan gömdüklerini açıklayan Turgut Üregül, “Biraderin durumunun kötüleştiğini bir arkadaşımız söyledi. Hastaneye gittim, yanına çıkmamız yasaklanmış. Çocukları da bizimle konuşmuyor, bilgi vermiyorlar. Vefat ettiği gece de evdeydim, haberi geldi, hastaneye gittim. Morgda cenazesini görmek istedim, izin vermediler, “Naaşını götürdüler” dediler. Dışarıda gazeteciler soruyor, ben de “Bilmiyorum” diyorum.” şeklinde ifadeler kullandı.

Naaşını götürmüşler

Kardeşi Tarık Akan’ın naaşını kendisinden habersiz götürdüklerini ifade eden ağabey Turgut Üregül, “Oradan birileri çıktı, “Nazım Hikmet Vakfı’ndanız, biz biliyoruz” dediler. Orada “Ben abisiyim bilmiyorum; siz kimsiniz, necisiniz? Komünistleri sevmem, sizi de tanımam” dedim. Naaşı bir tiyatroya götürülmüş. Onların, adetlerimize uymayan bir şakşakları var. Camide sol görüşlüler bağırıp çağırıyorlar… Bırakın propagandayı, son vazifemizi yapalım istiyoruz ama nafile. Kuran-ı Kerim’le gömmek istiyoruz; Nazım Hikmet Vakfı izin vermiyor. Kuran okunmadan mezarlığa defnettiler. Vakıf yüzünden usulümüze göre hiçbir şey yapamadık, naaşını da göremedim.” diye konuştu.

Yılmaz Güney kardeşimi devlet karşıtı filmlerde oynattı

Tarık Akan’ı Yılmaz Güney’in devlet karşıtı filmlerde oynatmasından bahseden Turgut Üregül, “Kardeşimin başlarda sinemada olmasına karşıydık. Sonra baktık, salon filmlerinde oynuyor, sıcak baktık. Fakat bir süre sonra sol görüşlü filmlerde oynamaya başlayınca tepki gösterdik. Kardeşimin yakışıklılığını kullandılar. Yılmaz Güney; aldı bizimkini, devlet karşıtı filmlerde oynattı, onu başka yöne çekti. Üç ay bir yerde yattı, üç ay başka yerde. Onu kurtarmak için altı ay gitmediğim yer kalmadı.” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler