Ana SayfaÜnlüler'Talat Bulut taciz olayıyla topluma katkı sağladı'

İlgili Postlar

‘Talat Bulut taciz olayıyla topluma katkı sağladı’

Set çalışanını taciz ettiği iddiaları ile gündemde olan Talat Bulut, bu olay ile topluma katkı mı sağladı? Köşe yazarı Mevlüt Tezel, Talat Bulut olayına çok farklı bir açıdan baktı. Detaylar haberimizde…

Işın Karaca, Talat Bulut’un tacizine uğradığını iddia eden Hande Ataizi’ne yanıt verdi!

Talat Bulut taciz olayı ile topluma katkı mı sağladı?

Yasak Elma dizisinde rol alan ve 19 yaşındaki set çalışanının kendisini taciz ettiğini iddia etmesi ile gündeme gelen Talat Bulut, Günaydın köşe yazarı Mevlüt Tezel’in kaleminde çok farklı yorumlandı. Mevlüt Tezel, Talat Bulut’un topluma katkı sağladığını ifade etti.

Talat Bulut Kimdir?

İşte Mevlüt Tezel’in Talat Bulut değerlendirmesi

Kostüm asistanı Ö.Ş.’i (19) taciz ettiği iddia edilen ünlü oyuncu Talat Bulut gündemden düşmüyor. Bulut, en son Atatürk Havalimanı’nda gazetecilerin tacizle ilgili sorularına yanıt vermek zorunda kalmış.

Bulut yaşadıklarını ‘troll’ saldırısı olarak değerlendirip “Trollerin zararını çekiyorum, onların işi” demiş.

Bulut’a tek bir sorum olacak:

Ö.Ş. de mi ‘troll’? Evet, Türkiye’de bazen ‘troll’ terörü yaşanıyor ama Bulut’a yöneltilen suçlama hafife alınacak gibi değil.

7 Haziran’da Bulut’a yönelik taciz iddiasının, Türkiye’nin ilk #MeToo (Ben de) kampanyasına dönüşebileceğini yazmıştım. Bulut’un rol aldığı ‘Yasak Elma’ dizisinin oyuncularından bile tepki görmesi, bazı projelerinin rafa kaldırılması; troll saldırısı değil Türkiye’nin ilk #MeToo kampanyasıdır.

Elbette suç ispatlanana kadar herkes masumdur.

Ancak Bulut vakası, Türkiye’nin eski Türkiye olmadığını bizlere gösterdi.

Eskiden olsaydı yapımcı, Ö.Ş.’yi sustururdu, oyuncular Bulut’a destek olurdu.

Bulut, suçlu bulunmasa bile tüm bu yaşanan tartışmalar toplumda tacize karşı bir farkındalık oluşturdu.

Meseleye bu açıdan yaklaştığınızda Bulut’un, toplumsal yaşama faydasının dokunduğunu bile söyleyebiliriz.

Sessiz kalmayalım

Özge Şimşek, Talat Bulut tarafından taciz edildiğini iddia ettiği açıklamasında “Arkadaşlarımız tacize maruz kaldığı zaman, korkup susuyorlar. ‘Karşımızdaki oyuncu, hukuki yollara başvursak da onalar lehine kararlar verilir’ diyorlar. ‘Oyuncular ünlü olduğu için iftira atmakla suçlanırız’ diye düşünüyorlar. Ama ben bunu dile getirdikten sonra Talat Bulut’la daha önceden sorun yaşayan başka kadınlarla da tanışmış oldum, onlar da korktukları için sustuklarını söylediler. Karşımızdaki oyuncu olabilir ama bundan sonra kimsenin susmasını istemiyorum. Kadın olduğumuz için bunların başımıza gelmesine sessiz kalmayalım.” şeklinde ifadeler kullanmıştı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler