Ana SayfaDünyaSütyenli klip çeken şarkıcı ölüm tehditleri alıyor

İlgili Postlar

Sütyenli klip çeken şarkıcı ölüm tehditleri alıyor

Sütyenli klip çeken şarkıcı ölüm tehditleri alıyor. Kırgızistanlı genç şarkıcı Zere Asilbek, duyarlılık yaratmak adına çektiği sütyenli klibi nedeni ile ölüm tehditleri almaya başladı. 19 yaşındaki şarkıcı Asilbek, sonunda yaşadıklarını anlattı. Detaylar haberimizde…

Sütyenli klip çeken Zere Aslibek’e ölüm tehtidi

Kırgızistanlı 19 yaşındaki pop şarkıcısı Zere Asilbek, cinsel ayrımcılığı konu alan şarkısına çektiği sütyenli klip nedeniyle ölüm tehditleri alıyor. Asilbek, birçok kişi tarafından “ahlaksızlıkla” ve “ülkenin genç kızlarına kötü örnek olmakla” suçlanırken, bazı destekçileri de oldu.

Bizi, bizim özgürlüğümüz yaratacak

Şarkısında ‘Bizi, bizim özgürlüğümüz yaratacak. Bir gün gelecek kimse bana ne giymem gerektiğini söyleyemeyecek.’ sözlerine yer veren Zere Asilbek, bu tartışmanın kadınların yaşadıklarıyla ilgili farkındalık yaratacağını vurguladı.  Asilbek, BBC’ye açıklamalarda bulundu.

Sorunumuzla ilgili farkındalık yaratacak

Açıklamada bulunan Zere Asilbek, “Şarkım kadınlar ve genel olarak insanlar hakkında. Kimse tarafından yargılanmadan ve kimseyi yargılamadan, istediklerini yapabilmeleri, istediklerini giyebilmeleri, ne istiyorlarsa onu olabilmeleriyle ilgili. Tüm tepkilere olumlu bakıyorum. Çünkü bu tartışmanın başlaması gerekiyordu. Tartışma, sorunumuzla ilgili farkındalık yaratacak.” diye konuştu.

Sütyenli klip çeken şarkıcı
Sütyenli klip çeken şarkıcı

Kırgız kızları namusuna sahip çıkmalı

BBC genç bir Kırgız kadın ile konu hakkında konuştuğunda “Kırgız kızları namusuna sahip çıkmalı. Vücudunu sergilememeli.’ yorumunu alırken, bir Kırgız adamı ise “Eskiden bu tür şeyler için insan öldürürlerdi. Kimse onu öldürsün demiyorum ama davranışlarına dikkat etmeli.” dedi.

Ahlaksızlığı özendiriyorsun

Sütyenli kadınlarla birlikte başörtülü kadınlar da yer aldığı klip ile ilgili gelen bazı yorumlar şu şekilde: “Başörtüsü ve çıplak kadınlar. Allah bizi korusun”, “Kırgız kızlarıyla alay ediyor”, “İğrenç”, “Başını ezeceğiz’, “İstiyorsan git çıplak dolaş ama kızlarımıza kötü örnek olma”, “Burası Avrupa ya da Amerika değil”, “Sarkmış memelerini göstermenin neresi cesaret?”, “Ahlaksızlığı özendiriyorsun”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler