Ana SayfaKültür ve SanatMüzikSulukule'nin Dönüşümü Tahribad-ı İsyan Şarkılarında!

İlgili Postlar

Sulukule’nin Dönüşümü Tahribad-ı İsyan Şarkılarında!

Tahribad-ı İsyan adı ile kısa süre içerisinde müzik piyasasında yer almayı başaran müzik grubu, isyanlarını daha da arttırdı.

Bugüne kadar Türkiye’de pek çok rap grubu yer alsa da çoğu kısa soluklu oldu. Son dönemlerin en çok dikkat çeken gruplarından Tahribad-ı İsyan ise tabuları değiştirmekte kararlı. Bugüne kadar pek çok farklı projede yer alarak adlarını duyuran ve daha fazla kişi tarafından tanınan Tahribad-ı İsyan, Sulukent’teki kentsel dönüşüme bir tepki olarak doğdu.

Tahribata Tepki!

Kenan Doğulu ile yapılan son görüşmelerin ardından Tahribad-ı İsyan grubuna ünlü müzisyenin de destek verdiği öğrenildi. Bu destek sayesinde daha fazla kişiye ulaşma imkanı elde eden Tahribad-ı İsyan, önyargıları kırmayı hedefliyor.

Şehre müzikle sahip çıkmak, önyargıları kırmak için bir araya geldiklerini söyleyen grup üyeleri şimdiden binlerce kişi tarafından sevildi.

Neden İsyan Ediyorlar?

Grup üyelerinin bir araya geldiği röportajda müzik dünyasına ve grup hedeflerine dair önemli paylaşımlar yapıldı. Açıklamalarda insan hayatının daha iyi olması adına isyan ettiklerini söyleyen Tahribad-ı İsyan, özellikle sadece Sulukent için değil, tüm zor durumda kalan insanlar için isyan ettiklerini söyledi.

Okul sistemine, şehirlerin bombalanmasına, kendileri için yapıştırılan etiketlere karşı çıkan Tahribad-ı İsyan, şarkılarında da tüm bu isyanlarını sert bir şekilde gösteriyor.

Sulukent’te yaşayan kişilerin büyük bir bölümü yerlerinden edilerek TOKİ’ye gönderilirken, bu değişim sürecinde usulsüzlüklere karşı çıkan Tahribad-ı İsyan şu anda yıkımların durdurulmasının ardından kalan bölgelerde kalmaya devam ediyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler