Ana SayfaÜnlülerSpor dünyasının yeni yıldızı Didem Dilmen

İlgili Postlar

Spor dünyasının yeni yıldızı Didem Dilmen

A Spor’da başlayan Yeni Sayfa programı ile dikkat çeken Didem Dilmen son dönemlerin en çok konuşulanları arasında yer alıyor.

Türkiye’deki spor dünyasında kadın yorumcuların sayısı giderek artarken bu listeye son eklenen isim Didem Dilmen oldu. Mayıs ayında başlayan yeni programı ile birlikte ekranlarda görülmeye başlayan Didem Dilmen, verdiği özel röportajda “İçim çok rahat. Çünkü ben erkeklerin kadınların futbol konuşmasından keyif aldıklarını biliyordum” dedi.

Mesleğini yapamadı

Reklamcılık sektöründe başarılı çalışmalar yaparak yönetici durumuna kadar giden Didem Dilmen¸ sektörde yaşanan kriz sonrasında işsiz kalmış. Bu dönem sonrasında spora yönelen Didem Dilmen, aldığı eğitimler ile birlikte yazılar yazmaya başladı. Hayatındaki en önemli dönüm noktalarından birisinin 8 Mart 2018 olduğunu söyleyen Didem Dilmen, A Spor’dan Mustafa Göksu’nun kendisini bir seferliğine programa davet etmesiyle birlikte bu alanda yer almaya başladığını söyledi.

6 yaşından beri futbola ilgisinin olduğu fakat bu işi profesyonel olarak düşünmediğini söyleyen Didem Dilmen futbol maçlarını sürekli takip ettiğini söyledi. Ortaokul dönemlerinde erkeklerle birlikte maçları yorumladıklarını söyleyen Didem Dilmen, o yıllarını şöyle anlatıyor; “Ortaokul birinci sınıftayım. Sınıfta erkeklerin egemen olduğu arka sıralar var. Pazartesi Sabaları mutlaka hafta sonu oynanan maçları konuşurlardı aralarında ben de hep dalardım muhabbetlerine. Bir süre sonra şöyle bir sahne oluşmaya başladı: 13-14 erkek çocuğu, karşılarında ben ve sınıfta kendi Maraton programımızı yapıyoruz.”

Sporun ve özellikle futbolun erkek egemenliğinde olmasının kendisi için hiçbir zaman soru işareti yaratmadığını söyleyen Didem Dilmen, sektörde Banu Yelkovan ve Feryal Pere gibi çok önemli isimlerin olduğunu ve bu isimlerin de iyi bir örnek olduğunu söyledi.

Didem Dilmen: Rıdvan Dilmen ile akraba değilim!

Türkiye’de futbol denildiğinde akla ilk gelen isimlerden birisi olan Rıdvan Dilmen ile soyadı benzerliğinin her zaman kendisine sorulduğunu söyleyen Didem Dilmen, “Hiçbir şeyi değilim sadece hayranıyım.” diyerek akraba olmadığını söyledi.

Didem Dilmen’in en unutamadığı maç?

Röportajında hiç unutmadığı maçın hangisi olduğunu söyleyen Didem Dilmen, 1994 Dünya Kupası Finali’nde karşı karşıya gelen Brezilya-İtalya maçının en unutulmaz olduğunu söyledi. Didem Dilmen, futbolculardan ise en çok Totti ve Hagi’yi sevdiğini belirtti.

Didem Dilmen kimdir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler