Ana SayfaÜnlülerSongül Öden'den, kadına şiddete karşı çözüm önerisi: Kadın küfrün öznesi!

İlgili Postlar

Songül Öden’den, kadına şiddete karşı çözüm önerisi: Kadın küfrün öznesi!

Songül Öden, bir dergiye verdiği röportajda, kadına şiddetin önüne geçmek adına tavsiyede bulundu. Kadına şiddete dikkat çeken Öden, yaptığı açıklamalar ile dikkat çekti. Detaylar haberimizde…

Songül Öden Ödülü Kaçırdı!

Ünlü oyuncu Songül Öden, bir dergiye verdiği röportajda 2012 yılında bu yana Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu ile birlikte kadın hakları ve çocuklar üzerine yaptığı çalışmalar konusunda bilgiler verdi. Kadına yönelik şiddet hakkında konuşan Öden, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Songül Öden kimdir?

Songül Öden’den ‘kadına şiddet’ açıklaması

Kadına yönelik şiddet ve boyutları hakkında konuşan başarılı oyuncu Songül Öden, “Kadına yapılan baskıcı, ayrımcı uygulamalar ve şiddet, bugün hem Türkiye’nin hem dünyanın birinci meselesi. İstatistikler de gösteriyor ki şiddeti hep en yakınlarımızdakiler uyguluyor. Canım dediklerimiz, selam verdiklerimiz, aile kurduklarımız, iş yerindeki arkadaşlarımız. Düşünülenin aksine de eğitim seviyesi düşük olanlardan gelmiyor sadece şiddet. Okumuş okumamış, profesör, hukukçu fark etmiyor, bütün statüleri kapsayan bir şiddet refleksi var.” dedi.

Songül Öden’den kadına şiddetin çözümü

Kadın şiddetine yönelik çözüm önerilerinde bulunan ünlü oyuncu Songül Öden, kadının sokaktaki küfrün öznesi olduğuna vurgu yaparak “Bu yıl Amerika’da medya sektöründeki kadınlar uğradıkları tacizleri ve tecavüzleri itiraf etti. Bu konu hakkında çok konuşuldu. Kadınların birbirine destek olması birinci kural. Erkek egemen şiddetin tetikçisi ve suç ortağı olmamaları çok önemli. Bir de sokakta hâlâ kadın, küfrün öznesi. Sokaktaki dili değiştirmek gerekiyor. Dikkat edin, cinsel içerikli ağır bir suç işlemiş kişiye toplum dersini yine annesi ve kız kardeşi üzerinden küfür ederek veriyor. Bu o kadar yerleşmiş ki, adeta bir lisan halini almış. Herkesin ağzında bir anne, kız kardeş küfür edebiyatı. Ne acıdır ki, bu dil kabul görüyor.” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler