Ana SayfaKimdirSoner Arıca Kimdir?

İlgili Postlar

Soner Arıca Kimdir?

Kariyerine manken olarak başlayıp müzikle devam eden ve pek çok şarkısı dillere pelesenk olan ünlü şarkıcı Soner Arıca’yı yakından tanıyalım…
Bugün Doğan Ünlüler

Soner Arıca Nereli? Kaç Yaşında?

52 yaşındaki ünlü sanatçı,  5 Şubat 1966’da Ordu’nun Fatsa ilçesinde dünyaya geldi. Yedi kardeşin en küçüğü olarak doğan Soner Arıca, ilköğrenimini Fatsa’nın Sakarya ve Dumlupınar İlkokulları’nda, orta öğrenimini de Fatsa Ortaokulu’nda okudu. Teknik Direktör Erdoğan Arıca, Oyuncu Levent İnanır Soner Arıca’nın abileridir. Usta oyuncu Kadir İnanır’ın ise yeğenidir.

Soner Arıca, “Yeniden Tanışalım” diyor!

Şişli Koleji’nde lise eğitimini yapmak üzere İstanbul’a gelen Arıca, liseyi bitirdikten sonra Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünü kazandı. Üniversite eğitimini yaparken aynı zamanda TRT’nin kendi bünyesinde oluşturduğu gençlik korosunda ilk müzik eğitimini aldı.

Engin Cezzar yönetimindeki Tiyatro Eğitim Stüdyosu’nda kısa dönem sahne için çalışmalar yaptı. Aynı yıllarda reklam filmlerinde oyunculuk ve modellik deneyimleri başladı ve 25 reklam filminde başrol oyuncusu oldu.1986 yılında profesyonel manken olarak podyumlarda yerini aldı ve 5 yıl mankenlik yaptı. Mankenlik yaparken, bir reklam ajansında casting sorumlusu ve prodüksiyon asistanı olarak görev aldı. Arıca’nın 1988 yılında müzik için ilk yoğun çalışma dönemi başladı ve sırasıyla Melih Kibar Okulu’nda keyboard ve solfej, Belkıs Aran’dan şan, Timur Selçuk’tan şan ve solfej dersleri aldı.

Soner Arıca Müzik Kariyeri

1992 yılında Bir Umut isimli albümü ile adım attığı müzik kariyerine En Güzel Serüven, Yaşıyorum, Yalvarma, Herşey Yolunda, Sen Mutlu Ol, Şarkılar Var, Kusursuz Aşk, Aşkla Oldu, Hatıram Olsun, Benim Adım Aşk, Bu Yaz Biz, Seni Seviyorum, Sallan, Yarın Her Şey Değişebilir, Ödül, Şarkılar Aşkı Söyler, Başka İklimin Çiçekleri, İyisi Geliyor, Başka İklimin Çiçekleri, İyisi Geliyor, Yapboz, Saklı, Bir Yanım Gitti ve 2016 yılında Aşkın Saniyesi isimli albümleri ile devam etmiştir.

Şarkı söylemeye başladığı 1992 yılında mankenlik mesleğini tamamen noktaladı. Sosyal sorumluluk projelerini önemseyen sanatçının sokak çocukları için yoğun çalışmaları oldu. 1997 yılında yaptığı çıplak takvim ses getirdi. 2000 yılında bir TV dizisinde ilk oyunculuk deneyimini yaşadı. “Kurşun Kalem” isimli dizi TRT için hazırlandı. 2002 yılında sokak çocukları için 2. takvimini yaptı. Aynı yıl Bursa’da özel bir tiyatroda “Love Story”nin başrolünde oynadı ve bu tiyatro deneyiminde çok başarılı oldu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler