Ana SayfaYaşamSağlıkSonbahar Detoksu İle Zayıflamak

İlgili Postlar

Sonbahar Detoksu İle Zayıflamak

Yaz sezonu bitti, bir sonraki tatil çok uzaklarda. Sonbahar detoksu ile zayıflamak için ideal zaman. Moral bozukluğunu son derece gideren ve yorgunluğu yenmede de oldukça etkili olan sonbahar detoksu ile zayıflamak da beslenmenizde bir takım basit değişiklerle mümkün.

[irp]

Öncelikle her yerde sıkça rastlamanızın mümkün olduğu su içme alışkanlığını mutlaka devam ettirin. Eğer hala günde en az 1,5 litre su içme alışkanlığını kazanamadıysanız bu yazıyı okur okumaz bir bardak su için ve artık suya karşı direnmeyi bırakın. Bu sizin iyiliğiniz için. Bol su içerek mevsim değişikliği ile beraber gelen sorunlara karşı da korunmuş olacaksınız.

Sonbahar Detoksu İle Zayıflamak, Peki Nasıl?

Sonbaharda en çok ihtiyacınız olacak olan şeylerden bir tanesi de bol miktarda C vitaminidir. Özellikle iç organların korunmasında etkili olan C vitamini desteği ile sonbaharı daha sağlıklı geçirebilirsiniz. Bir günde çok fazla C vitamini almanız maalesef işe yaramaz. C vitamininin vücutta depolanma özelliği bulunmadığından C vitamini deposu maydanoz, portakal suyu gibi gıdalar her gün makul miktarda tüketilmelidir.

Sonbahar yorgunluk mevsimidir ve depresyona girme oranının tavan yaptığı zamandır. Sonbahar aylarında mutlaka alkolden olabildiğince kaçınmalı ve moralinizi yüksek tutmak için bilinçli çaba harcamalısınız. Eğer alkol tüketirseniz, etkilerinin hızla temizlenebilmesi için bol su içmeyi unutmayın. Havalar da serinlemeye başlayacak ama olur olmaz her yerde her zaman çay kahve içmek konusunda kendinize bu kadar izin vermeyin. Aşırı kafein çok fazla su kaybına sebep olacağından kafein içeren içecekleri makul miktarda tüketmeye özen gösterin.

Az az, sık sık, dengeli beslenin. Güzelliğimizi yalnızca dıştan koruyamayız, içten de desteklememiz gerekir. Doğal baharatları sofradan eksik etmeyin, özellikle pul biber tam bir C vitamini deposudur. Sonbahar yürüyüş yapmak için harika bir zamandır. Romantik esintiler eşliğinde yürüyüş keyfini kaçırmayın. Hem vücudunuza hem ruhunuza bir iyilik yapmış olursunuz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler